Τρίτη 11 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΡΟΥΜΑΝΙΑ - ΓΑΛΛΙΑ 0-1
Με διαφορετικό πρόσωπο

Οι Γάλλοι, χάρη στη δύναμη και στο πρέσινγκ, πέτυχαν πολύτιμη νίκη

Καλό ποδαρικό στους αγώνες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος έκανε χτες η Γαλλία στο Σεν Τζέιμς του Νιούκαστλ. Οι "τρικολόρ" κέρδισαν με 1-0 τη Ρουμανία και πήραν κεφάλι στον όμιλο τους, αφού είναι πρώτοι με δυο βαθμούς διαφορά από Βουλγαρία και Ισπανία. Το συγκρότημα του Εμέ Ζακέ, με ασφυκτικό πρέσινγκ στο χώρο του κέντρου, αλλά και μαρκάρισμα έξω από τη ρουμανική άμυνα, εξουδετέρωσαν τα ατού (Χάτζι, Ποπέσκου, Ραντουτσόιου) και έφτασαν με σχετική άνεση στη νίκη παρά το φτωχό σκορ. Οι Βαλκάνιοι ξεκίνησαν με ενθουσιασμό το παιχνίδι, έχοντας μια καλή στιγμή στο 6 με τον Μάριον Λάκατους. Οι Γάλλοι στη συνέχεια ανέβασαν την απόδοσή τους με μοχλούς τους Ντεσαγί, Ντεσάμπ και Τζορκαέφ. Ο τελευταίος στο 24 με όμορφη πάσα βρήκε το κεφάλι του Κριστόφ Ντιγκαρί, που, εκμεταλλευόμενος την άστοχη έξοδο του Στελέα, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Στο δεύτερο μέρος, οι νικητές με καλύτερη φυσική κατάσταση διατήρησαν τον έλεγχο και αν ήταν περισσότερο εύστοχοι στην τελική προσπάθεια θα είχαν διευρύνει το σκορ. Οι Ρουμάνοι, που στηρίχτηκαν μόνο στις εξάρσεις του Χάτζι, είχαν μια καλή στιγμή να ισοφαρίσουν στο 70 με τον Μολντοβάν.

Από τη Γαλλία που μπορεί να μην παίζει θεαματικό ποδόσφαιρο, σίγουρα όμως έχει αγωνιστική πειθαρχία, κορυφαίος παίκτης, ο Γιούρι Τζορκαέφ. Τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Ντεσαγί, Μπλαν, Ντεσάμπ. Οι "πετεινοί" που παραμένουν για 23 αγώνες χωρίς να γνωρίσουν την ήττα δικαιολόγησαν τον τίτλο του φαβορί. Από το συγκρότημα του Αγγελου Ιορντανέσκου που φάνηκε κουρασμένο δεν τράβηξαν τα ατού και λογικά ήρθε η ήττα. Απλά προσπάθησαν περισσότερο οι Σέλιμες, Μίχαλι, ενώ και οι αλλαγές δεν κατάφεραν να φρεσκάρουν τους Βαλκάνιους.

Πολύ καλή η διαιτησία του Γερμανού Χέλμουτ Κρουγκ έδειξε κίτρινη κάρτα στους: Ντιμεκό, Μίχαλι, Ιλιε και Σέλιμες.

ΓΑΛΛΙΑ: Λαμά, Ντιμεκό (67 Λιζαραζού), Μπλαν, Γκερέν, Ντεσάμπ, Ντεσαγί, Τζορκαέφ, Ζιντάν (78 Ρος), Ντιγκαρί (67 Λοκό), Τιράμ, Καρεμπέ.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Στελέα, Πετρέσκου (77 Φιλιπέσκου), Μίχαλι, Μπελοντέντιτσι, Σέλιμες, Ποπέσκου, Λουπέσκου, Χάτζι, Λάκατους (55 Ιλιε), Μουντεάνου, Ραντουτσόιου (46 Μολντοβάν).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ