Τρίτη 11 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΜΑΤΣ
Εμπειροι και πρωτάρηδες

Συγκρούονται σήμερα Ιταλία - Ρωσία και Κροατία - Τουρκία στο φινάλε της πρώτης αγωνιστικής

Ολοκληρώνεται σήμερα η 1η αγωνιστική του 10ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με τη διεξαγωγή δυο αγώνων. Στις 6.30μμ στο Ανφιλντ Ρόουντ του Λίβερπουλ η Ιταλία, που είναι από τα φαβορί στα προγνωστικά, θα κοντραριστεί με τη Ρωσία, που είναι ικανή για όλα. Στη "Σκουάντρα Ατζούρα" ο Αρίγκο Σάκι τονίζει πως το καλό ξεκίνημα θα βοηθήσει ψυχολογικά την ομάδα. Ο κόουτς των Ιταλών στον αγωνιστικό τομέα προβληματίζεται για τον παρτενέρ του Τζιανφράνκο Τζόλα στην επίθεση. Επικρατέστεροι είναι οι Ραβανέλι, Κιέζα και Καζιράγκι με "φαβορί" τον πρώτο, άσο της Γιουβέντους.

Στην αντίπερα όχθη οι Ρώσοι δεν έχουν να χάσουν τίποτα, διαθέτουν πολύ καλό σύνολο και αναμένεται να αγωνιστούν ελεύθερα. Ο τεχνικός ηγέτης, Ολεγκ Ρομάντσεφ, δίνει βάρος στο ψηλό παιχνίδι όπου έχει διαπιστώσει ορισμένες αδυναμίες στην ομάδα του. Θα στερηθεί των υπηρεσιών του τιμωρημένου Βίκτορ Ονόπκο. Το ματς είναι για τον 3ο όμιλο και θα μεταδοθεί από την ΕΤ-2.

Δυο πρωτάρες θα μονομαχήσουν στις 9.30μμ (ΕΤ-1) στο Σίτι Γκράουντ του Νότιγχαμ, στα πλαίσια του 4ου ομίλου. Πρόκειται για την Κροατία και την Τουρκία. Οι Κροάτες παρουσιάζονται σαν το λογικό φαβορί, αφού έχουν στις τάξεις τους παίκτες με μεγάλη προσωπικότητα όπως οι Σβονιμίρ Μπόμπαν, Νταβόρ Σούκερ και Αλεν Μπόκσιτς. Προπονητής είναι ένας παλιός γνώριμος στους Ελληνες φιλάθλους, ο Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς που είχε περάσει από το τιμόνι του ΠΑΟΚ.

Οι Τούρκοι, απαλλαγμένοι από το άγχος, θα προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό. Στα μείον είναι η έλλειψη πείρας από μεγάλες διοργανώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ