Πέμπτη 20 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στη Θεσσαλονίκη η σκυτάλη

Την ερχόμενη Τρίτη η μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους, με ομιλητή τον Χαρίλαο Φλωράκη

Την Τρίτη 25 Ιούνη η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ πραγματοποιεί την πρώτη μεγάλη ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση μετά το 15ο Συνέδριο του Κόμματος και καλεί το λαό της Θεσσαλονίκης, τους φίλους και τους οπαδούς του Κόμματος με τη συμμετοχή τους να στείλουν ισχυρό μήνυμα αντίστασης στην αδιέξοδη πολιτική των κομμάτων της συναίνεσης και της υποταγής.

Η συγκέντρωση θα γίνει στις 8.30 το βράδυ στην Πλατεία Αριστοτέλους.Ομιλητής θα είναι ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ Χαρίλαος Φλωράκης,που θα παρουσιάσει τις θέσεις του Κόμματος για τα προβλήματα των εργαζομένων και της χώρας, για τη διέξοδο από την κρίση και την προοπτική.

Με εντατικούς ρυθμούς έχουν ριχτεί στη μάχη για την επιτυχία της συγκέντρωσης όλες οι Κομματικές Οργανώσεις της Θεσσαλονίκης. Τα κομματικά μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του ΚΚΕ, καθημερινά πραγματοποιούν εξορμήσεις και αφισοκολλήσεις για την προπαγάνδιση της εκδήλωσης. Στόχος είναι να φτάσουν σε κάθε γειτονιά της Θεσσαλονίκης, σε όσο το δυνατό περισσότερους εργαζόμενους, επαγγελματοβιοτέχνες, αγρότες, νέους και νέες και να τους ενημερώσουν για τις θέσεις του Κόμματος. Μαζί στη μάχη και τα μέλη της ΚΝΕ. Με κεντρικό σύνθημα αυτό του 15ου Συνεδρίου του Κόμματος, η ΚΟΘ καλεί το λαό της Θεσσαλονίκης στον αγώνα για τη δημιουργία μετώπου ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, με προοπτική το σοσιαλισμό. Σε ανακοίνωσή της η ΚΟΘ του ΚΚΕ σημειώνει: "Το ΚΚΕ είναι σταθερά προσηλωμένο στην πάλη για να αλλάξει αυτή η πραγματικότητα, που φέρνει στο λαό φτώχεια, πείνα, ανεργία, πόλεμο, ηθική σήψη και διαφθορά. Στα επιμέρους μέτωπα αγώνα για την ανεργία, τη μόρφωση, την υγεία, το περιβάλλον και την ειρήνη, ώστε να συγκλίνουν στην πορεία σε ένα ενιαίο παλλαϊκό ρεύμα, που θα αμφισβητήσει την εξουσία των πολυεθνικών και του μεγάλου κεφαλαίου.

Το ΚΚΕ αντιπαλεύει τα διάφορα "κεντροδεξιά" και "κεντροαριστερά" σενάρια, τις αντιλήψεις και πρακτικές που καλλιεργούν στο λαό το συμβιβασμό και την υποταγή.

Το ΚΚΕ προτείνει συμμαχία των κοινωνικών δυνάμεων με την εργατική τάξη στο προσκήνιο, σε αγώνες ενωτικούς με την αγροτιά και τους επαγγελματίες, ενάντια στην πίεση των μονοπωλίων. Την κοινή πάλη των λαών, την ενότητα του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, ενάντια στη στρατηγική των ιμπεριαλιστών και της "Νέας Τάξης Πραγμάτων"".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ