Πέμπτη 20 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Λύση για τους ανυπότακτους του εξωτερικού

Το θέμα της καθυστέρησης στην αντιμετώπιση του χρόνιου προβλήματος των ανυπότακτων του εξωτερικού, όσων δηλαδή δεν έχουνεκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και βρίσκονται στο εξωτερικό, έφερε στη Βουλή με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Αμυνας, ο βουλευτής του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας.

"Η καθυστέρηση αντιμετώπισης, τονίζεται στην ερώτηση, και από τη σημερινή κυβέρνηση, του ζητήματος που υπάρχει με τους Ελληνες κατοίκους του εξωτερικού που δεν έχουν κάνει τη στρατιωτική τους θητεία στη χώρα μας, έχει δημιουργήσει τραγικές καταστάσεις σε βάρος Ελλήνων πολιτών. Ενώ το καλοκαίρι έφτασε, μια μεγάλη μερίδα Ελλήνων που κατοικούν στο εξωτερικό, δε θα μπορέσουν να επισκεφθούν και φέτος τη χώρα τους αν δε λυθεί άμεσα το πρόβλημα, στη βάση των προτάσεων που κατά καιρούς έχουν γίνει από διάφορους μαζικούς φορείς των Ελλήνων του εξωτερικού".

Οπως επίσης τονίζεται "παρά τις υποσχέσεις για νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα". Και η επίκαιρη ερώτηση καταλήγει: "Επειδή το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και δε δικαιολογείται παραπέρα καθυστέρηση, ερωτάται ο κ. υπουργός εάν προτίθεται να προχωρήσει στη νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος με βάση τις προτάσεις των μαζικών φορέων των Ελλήνων που κατοικούν στο εξωτερικό και πότε συγκεκριμένα θα γίνει αυτό και εάν μέχρι τότε, άμεσα, σκοπεύει να δώσει κάποια έστω προσωρινή λύση ώστε να μπορέσουν οι ενδιαφερόμενοι να επισκεφθούν κατά τους θερινούς μήνες την Ελλάδα και τους συγγενείς τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ