Πέμπτη 20 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ"
Εκδήλωση ειρήνης αύριο στην Ικαρία

Κάλεσμα προς όλους τους κατοίκους της Ικαρίας να συμμετάσχουν στην εκδήλωση ειρήνης αύριο στις 6μμ στην πλατεία Αγίου Κήρυκου, απευθύνει με πρόσκλησή της η επιτροπή "Δημοσιογράφοι στο Αιγαίο για την Ειρήνη".

Στην εκδήλωση που γίνεται στα πλαίσια των πρωτοβουλιών της επιτροπής για ειρήνη στην περιοχή και συνεργασία του ελληνικού με τον τούρκικο λαό θα συμμετέχουν ως καλεσμένοι και Τούρκοι δημοσιογράφοι.

Οπως τονίζει στην πρόσκλησή της η επιτροπή, "η πρωτοβουλία "Δημοσιογράφοι στο Αιγαίο για την Ειρήνη" είναι αποτέλεσμα του προβληματισμού και της πεποίθησής μας ότι έχουμε μεγάλη ευθύνη για τη σωστή ενημέρωση και τον προσανατολισμό της κοινής γνώμης".

"Ως εκ τούτου, συνεχίζει η επιτροπή, θεωρήσαμε ότι σε μία τέτοια περίοδο έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι κάτι περισσότερο από αναγκαίες πρωτοβουλίες συνεννόησης που αποδεικνύουν ότι οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Αντίθετα πολλά είναι τα κοινά τους προβλήματα, που θα μπορούσαν συνεργαζόμενοι να λύσουν. Βασική προϋπόθεση γι' αυτό είναι η αποτροπή χρήσης βίας στην περιοχή, ο σεβασμός των συνόρων των δύο χωρών και η αποδοχή των κανόνων του διεθνούς δικαίου. Εμείς οι δημοσιογράφοι, καταλήγει η πρόσκληση, πιστεύουμε ότι η ενεργοποίηση του λαϊκού παράγοντα των δύο χωρών θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην κατεύθυνση της ειρήνης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ