Τρίτη 25 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η δημοκρατία και τα ΜΜΕ

Σχετικά πρόσφατα η στήλη είχε ασχοληθεί και πάλι με τις επεκτάσεις στο χώρο των αμερικανικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και ιδιαίτερα των ηλεκτρονικών της "Γουεστινγκχάουζ" ("Westinghouse"), της γνωστής αμερικανικής βιομηχανίας... (Οσοι νομίζουν ότι φτιάχνει μόνο ή κυρίως ηλεκτρικές συσκευές κάνουν μεγάλο λάθος. Οι κύριες έγνοιές της, επικεντρώνονται στο χώρο των πολεμικών εξοπλισμών, ακόμη και των πυρηνικών).

Ε, λοιπόν, η γιγάντια αυτή εταιρία, μετά την πρώτη θέση που κατέχει στο χώρο της αμερικανικής τηλεόρασης, με το CBS, άπλωσε τώρα τα πλοκάμια της και στο χώρο του ραδιοφώνου, αγοράζοντας ένα μεγάλο ραδιοφωνικό δίκτυο, έναντι του... μικροποσού των 3,9 δισ. δολαρίων. Ετσι, πρόσθεσε στους 15 ραδιοφωνικούς σταθμούς που είχε, άλλους 68 και τους έκανε 83, με ετήσια συνολικά έσοδα 1 δισ. δολάρια.

Και μετά, ο κ. Εβερτ, συνεπέστατος οπαδός της "ελεύθερης αγοράς" και της"ιδιωτικής πρωτοβουλίας", όπως και αρκετοί άλλοι, πράσινοι, γαλάζιοι, "ανοιξιάτικοι" και λοιποί ομοϊδεάτες του, σκίζουν τα ρούχα τους για τη δημοκρατία στο χώρο των ΜΜΕ και περί ονομαστικοποίησης των μετοχών...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ