Τρίτη 25 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
(2ο) Γέφυρες ειρήνης στο Αιγαίο

Συνεχίζονται, παρά τα εμπόδια, οι εκδηλώσεις των "Δημοσιογράφων για την Ειρήνη στο Αιγαίο". Ανεύθυνες ενέργειες του νομάρχη Σάμου

Συνεχίζονται με επιτυχία και παρά τα εμπόδια από το επίσημο ελληνικό κράτος και τις ανεύθυνες κραυγές, όπως το Σάββατο από το νομάρχη Σάμου, οι εκδηλώσεις φιλίας και προσέγγισης των λαών Ελλάδας και Τουρκίας που διοργανώνονται στις δύο όχθες του Αιγαίου από τους "Δημοσιογράφους για την ειρήνη στο Αιγαίο".

Σε Σάμο --Ικαρία ολοκληρώθηκε την Κυριακή το τριήμερο ειρήνης με εκδηλώσεις στον Αγιο Κήρυκο και στο Βαθύ. Μοναδική παραφωνία η παρέμβαση του νομάρχη Σάμου, Πυθαγόρα Βαρδίκου, ο οποίος παίρνοντας το λόγο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που έγινε το Σάββατο στο Βαθύ της Σάμου, έδειξε υπερβάλλοντα ζήλο στην υποστήριξη της στάσης του ελληνικού προξενείου της Σμύρνης αλλά και του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, που με διάφορα γραφειοκρατικά προσχήματα ουσιαστικά μπλοκάρισαν την άφιξη στη Σάμο Τούρκων δημοσιογράφων για να πάρουν μέρος στην εκδήλωση.

Ο εν λόγω νομάρχης έφθασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι καλώς δε δόθηκε βίζα στους Τούρκους δημοσιογράφους, γιατί... δεν είναι δυνατόν, όπως είπε, από τη μία ο πρωθυπουργός να δίνει στη Φλωρεντία μάχη για να αποκαλύψει την τουρκική επιθετικότητα και από την άλλη να... γίνονται κοινές εκδηλώσεις ελληνοτουρκικής φιλίας. Εκτός από αυτό όμως προχώρησε και σε μια άνευ προηγουμένου κινδυνολογία κάνοντας υποθέσεις για τους επόμενους στόχους της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο, δημιουργώντας κλίμα ανασφάλειας στους κατοίκους.

Για το επόμενο διάστημα οι "Δημοσιογράφοι για την Ειρήνη στο Αιγαίο" έχουν προγραμματίσει και τις παρακάτω εκδηλώσεις είτε σε ελληνικά νησιά είτε στα απέναντι παράλια:

Το τριήμερο 12 - 14 Ιούλη θα γίνουν φιλειρηνικές εκδηλώσεις στη Χίο και στις 29 - 30 Ιούλη στη Λέσβο όπου θα πάρουν μέρος και Τούρκοι δήμαρχοι από τα απέναντι παράλια.

Στην άλλη όχθη του Αιγαίου, στην τουρκική πλευρά, στα Αλάτσατα απέναντι από τη Χίο προγραμματίζεται από τις 28 Ιούνη μέχρι τις 2 Ιούλη διεθνές Παιδικό Φεστιβάλ Θεάτρου, όπου θα πάρουν μέρος και φορείς από τη Χίο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ