Τρίτη 25 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διεθνείς αντιδράσεις

Το σύνολο σχεδόν των αρχηγών των κρατών - μελών της Ευρ. Ενωσης, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, αρχηγοί κρατών της Αν. Ευρώπης, καθώς και οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων της Κύπρου, έχουν αποστείλει συλλυπητήρια τηλεγραφήματα για τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου.

Σε μήνυμα του εκπροσώπου Τύπου των ΗΠΑ, αναφέρονται τα συλλυπητήρια του Προέδρου Μπιλ Κλίντον, όπου κάνει λόγο για τις "στενές σχέσεις με τις ΗΠΑ" που είχε αναπτύξει ο Α. Παπανδρέου. Στις πρωτοβουλίες για την ειρήνη, του Ανδ. Παπανδρέου, αναφέρεται στο δικό του μήνυμα, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζακ Σαντέρ. Μήνυμα απέστειλαν ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Ζ. Σιράκ και ο πρωθυπουργός, Α. Ζιπέ, ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, Τ. Μέιτζορ, ο γγ του ΝΑΤΟ, Ξ. Σολάνα, ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Μ. Σοάρες και άλλοι.

Επίσης μηνύματα έστειλαν, ο Ρώσος Πρόεδρος, Μπ. Γιέλτσιν, καθώς και ο ηγέτης του ΚΚΡΟ, Γκενάτι Ζιουγκάνοφ. Επίσης, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Ν. Βιντέντοφ, ο Καγκελάριος Βρανίτσκι της Αυστρίας κι ο πρωθυπουργός της Γιουγκοσλαβίας, Γιάνκο Κόντιτς. Παράλληλα από την Κύπρο, συλλυπητήριο μήνυμα έστειλε ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης, καθώς και όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων της Κύπρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ