Τρίτη 25 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αναμονή ενόψει εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ

Με έμμεσες απειλές προς τους "διαφωνούντες" από τη μεριά του Μ. Εβερτ έληξαν την Κυριακή οι εργασίες της 6ης Συνδιάσκεψης της ΝΔ. Αν και από τη Συνδιάσκεψη έλειψαν οι έντονες φραστικές αντιπαραθέσεις που κυριάρχησαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, εντούτοις όλες οι πλευρές προσεκτικά, αλλά με σαφήνεια ανέπτυξαν τις δικές τους θέσεις. Ο Μ. Εβερτ στην τελική του ομιλία προειδοποίησε ότι "η συστηματική διαφοροποίηση προσωπικού χαρακτήρα είναι ανεπίκαιρη και άκαιρη, υπερβολική και μη αποδεκτή πολυτέλεια". Με βάση το ψήφισμα που εγκρίθηκε ομόφωνα από τη συνδιάσκεψη, "η συνοχή της ΝΔ είναι αναγκαία προϋπόθεση για την εκλογική νίκη". Με βάση αυτή τη θέση, ο Μ. Εβερτ θα απαιτήσει πλέον από τους "διαφωνούντες" συμμόρφωση στις επιλογές του, διαφορετικά θα τους καταγγείλει ως υπονομευτές της παράταξης, που δε σέβονται τη λαϊκή της βάση.

Από τις εργασίες της συνδιάσκεψης φάνηκε ότι οι δύο πλευρές στη συγκεκριμένη συγκυρία είναι αποφασισμένες να κρατήσουν χαμηλούς τόνους, περιμένοντας και τις όποιες εξελίξεις προκύψουν μετά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Στα αξιοσημείωτα της συνδιάσκεψης είναι και η αρχηγική εμφάνιση του Γ. Σουφλιά, ο οποίος υπογράμμισε ότι σε περίπτωση ήττας της παράταξης στις εκλογές την ευθύνη θα την έχουν ισομερώς οι Μ. Εβερτ και Κ. Μητσοτάκης. Δήλωσε μάλιστα ότι σε περίπτωση ήττας υπάρχουν στην παράταξη άφθαρτα πρόσωπα να αναλάβουν την ηγεσία, εννοώντας προφανώς και τον εαυτό του.

Κριτική με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στις επιλογές του Μ. Εβερτ άσκησαν και οι Σ. Κούβελας, Ντ. Μπακογιάννη, Κ. Πυλαρινός και Π. Χατζηνικολάου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ