Τρίτη 25 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ 2-1
Νίκη με απώλειες

Ο Ματίας Ζάμερ και η επιπολαιότητα των Κροατών, με τη βοήθεια του διαιτητή όταν χρειάστηκε, έστειλαν τη Γερμανία στον ημιτελικό της Τετάρτης. Ο κοκκινομάλλης παίχτης ήταν το Α και το Ω των "Πάντσερ". Κέρδισε πέναλτι, στο οποίο ευστόχησε ο Κλίνσμαν (21), πέτυχε το νικητήριο γκολ (58) και όταν η ομάδα του "κάθισε", ανέλαβε με επιτυχία την οργάνωση του παιχνιδιού.Η Γερμανία για μια ακόμα φορά δεν ευχαρίστησε με την απόδοσή της. Οι δηλώσεις του προπονητή της, Μπέρτι Φογκτς, είναι χαρακτηριστικές: "Δεν είχαμε τον έλεγχο του αγώνα και στα 90. Κάναμε γελοία λάθη. Πρέπει όλοι να ευχαριστήσουμε τον Ματίας Ζάμερ που μας έφερε στο Γουέμπλεϊ"...

Τα συγχαρητήρια στους παίχτες και ο "ψίθυρος" για μια από τις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης (με βάση την απόδοση) είναι για το γόητρο ή για να καλυφθεί ο Σουηδός διαιτητής Σούντελ. Ούτε αυτός απέφυγε την πεπατημένη, δηλαδή την εύνοια προς τον ισχυρό. Οι Κροάτες ακόμα διαμαρτύρονται, δικαίως, για τις περισσότερες από τις αποφάσεις του.

"Ο διαιτητής πρέπει να καταλάβει ότι εμείς δεν είμαστε απλώς αντικείμενα" δήλωσε καυστικά ο Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς, ενώ ο Μπίλιτς κατηγόρησε ευθέως την ΟΥΕΦΑ πως είχε κανονίσει να συναντηθούν στον ημιτελικό Γερμανία - Αγγλία. Πάντως οι Κροάτες θα πρέπει να κάνουν έντονη αυτοκριτική αφού κάποια λάθη τους ήταν παιδαριώδη.

Ενα από αυτά, χέρι του Γιέρκαν, τους στοίχισε το πρώτο γκολ. Οι Γερμανοί ανταπέδωσαν με τον Φρόιντ που πάσαρε στον Σούκερ και αυτός με έξοχο τρόπο ισοφάρισε (52). Στο 58 ο Στίματς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη και ο Ζάμερ δεν άφησε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη.

Πάντως αυτή η νίκη μπορεί να χαρακτηριστεί "Πύρρειος" για τους Γερμανούς, αφού έχασαν από τραυματισμό τους Κλίνσμαν, Μπόμπιτς, ενόψει του ντέρμπι με τους Αγγλους.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Κέπκε, Ρόιτερμ, Χέλμερ, Ζάμερ, Αϊλτς, Τσίγκε, Μπάμπελ, Μέλερ, Σολ (86 Χέσλερ), Κλίνσμαν (39 Φρόιντ), Μπόμπιτς (46 Κουντς).

ΚΡΟΑΤΙΑ: Λάντιτς, Γιούρτσεβιτς (78 Μλαντένοβιτς), Στάνιτς, Μπίλιτς, Ασάνοβιτς, Στίματς, Γιάρνι, Γιέρκαν, Μπόμπαν, Σούκερ, Βλάοβιτς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ