Τρίτη 25 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΣΕΧΙΑ - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 1 - 0
Με οδηγό τον Πομπόρσκι

Στα... ίχνη της Δανίας, πρωταθλήτριας Ευρώπης το '92, βαδίζει η ομάδα - έκπληξη της φετινής διοργάνωσης η Τσεχία, που δε σταματά να... εκπλήσσει. Νίκησε 1-0 την Πορτογαλία στο "Βίλα Παρκ" του Μπέρμπιγχαμ και προκρίθηκε στον ημιτελικό, όπου την Τετάρτη, στο "Ολ Τράντφορντ" θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία. Κι αν οι "τρικολόρ" έχουν να ξεπεράσουν τις απώλειες του τιμωρημένου Καρεμπέ και του τραυματισμένου Ντιγκαρί τι να πουν οι Τσέχοι; Οι παίκτες του Ντούσαν Ουρίν θα παραταχθούν χωρίς τους Σουσοπάρεκ, Μπέιμπλ, Κούκα και Λατάλ που είναι τιμωρημένοι. Ο Κάρελ Πομπόρσκι ήταν ο ήρωας των Τσέχων. Στο 53' με ένα εκπληκτικό πλασέ άφησε άναυδο τον Βίτορ Μπαία, χαρίζοντας τη μεγάλη νίκη - πρόκριση στην ομάδα του. Οι Πορτογάλοι είχαν το πάνω... πόδι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, όμως απέναντι από τα Τσέχικα καρέ ήταν άστοχοι. Μόνο ο Ρουί Κόστα ήταν αυτός που πάλεψε να ανατρέψει το αποτέλεσμα. Καλή η διαιτησία του Γερμανού Χέλμουτ Γκρουγκ, που μοίρασε επτά κίτρινες κάρτες (Σμίτσερ, Σουσοπάρεκ, Μπέιμπλ, Κούκα, Χέλντερ, Σ. Πίντο, Σεκρετάριο) και μια κόκκινη στον Λατάλ.

ΤΣΕΧΙΑ: Κούμπα, Λατάλ, Σουσοπάρεκ, Κάντλετς, Νέμετσεκ (93' Μπέργκερ), Νέμετς, Πομπόρσκι, Μπεμπλ, Χόρνακ, Κούκα, Σμίτσερ (85' Κούμπικ).

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ:Βίτορ Μπαία, Σεκρετάριο, Οσεάνο (65' Φόλια), Κόουτο, Ντιμάς, Χέντερ, Σόουζα, Ζ. Πίντο, Ρουί Κόστα, Φίγκο (82' Ντομίγκος), Σ. Πίντο (46' Καντέτε).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ