Τετάρτη 26 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ - ΠΟΛ.ΑΝ.
Αναμονή και προβλέψεις

Με ιδιαίτερη προσοχή τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης παρακολουθούν τις εξελίξεις στο κυβερνών κόμμα και αναμένουν τα αποτελέσματα του συνεδρίου για να καθορίσουν τη στάση τους και να χαράξουν την τακτική τους.

Ηδη έχουν μελετηθεί όλα τα σενάρια που αφορούν όλες τις πιθανές εκδοχές από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και έχουν γίνει οι πρώτες επεξεργασίες για την τακτική που θα ακολουθήσουν στη μια ή την άλλη περίπτωση.

Η ηγεσία της ΝΔ εκτιμά ότι το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να εκλεγεί ο Κ. Σημίτης ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αναμένουν να προσφύγει το φθινόπωρο σε πρόωρες εκλογές, προκειμένου να "ανανεώσει" τη λαϊκή εντολή, προκειμένου να εφαρμόσει τα ιδιαίτερα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που απαιτεί το πρόγραμμα σύγκλισης και ο προϋπολογισμός του 1997. Παρόλο που εκτιμούν ότι ο Α. Τσοχατζόπουλος είναι ευκολότερος αντίπαλος για τον Μ. Εβερτ, ωστόσο δεν του δίνουν ιδιαίτερα ποσοστά επιτυχίας. Τα πλέον "υποψιασμένα" στελέχη μάλιστα επιθυμούν, χωρίς να το ομολογούν, να νικήσει ο Κ. Σημίτης για να μπορέσει να προχωρήσει μαζί του στον "εκσυγχρονισμό της χώρας".

Στη Ρηγίλλης ελπίζουν ότι ο Κ. Σημίτης ακόμα και αν εκλεγεί πρόεδρος δε θα είναι αρκετά ισχυρός, θα υπονομεύεται διαρκώς εκ των ένδον και άρα θα μπορεί να αντιμετωπιστεί πιο εύκολα στις εκλογές. Το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών το υιοθετούν και οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του Μ. Εβερτ. Η Ντ. Μπακογιάννη δήλωσε χτες ότι από τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ θα διαφανεί πόσο γρήγορα θα πάμε στις εκλογές.

Σε εκλογική ετοιμότητα έθεσε από προχτές το κόμμα του ο Αντ. Σαμαράς,ενώ περίπου σίγουρες θεωρούν τις πρόωρες εκλογές στην Κουμουνδούρου.

Παράλληλα από τα κομματικά επιτελεία μελετώνται όλα τα ενδεχόμενα που μπορεί να προκύψουν από ενδεχόμενη προσφυγή στις κάλπες και τις κυβερνητικές λύσεις που μπορούν να δοθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ