Τετάρτη 26 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κηδεύεται σήμερα ο Ανδρέας Παπανδρέου

Κηδεύεται σήμερα, στις 2:30 το μεσημέρι, ο Ανδρέας Παπανδρέου. Η ταφή θα γίνει στο Α Νεκροταφείο Αθηνών. Η έναρξη της Νεκρώσιμης Ακολουθίας και της τελετής έχει οριστεί για τις 2.30 το μεσημέρι και θα ψαλεί στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου από προχτές έχει εκτεθεί η σορός του Ανδρέα Παπανδρέου σε λαϊκό προσκύνημα, το οποίο τελείωσε σήμερα στις 6 π.μ. Στις 5 το απόγευμα, η σορός του εκλιπόντα, σε ειδικά διαμορφωμένο κιλλίβαντα πυροβόλου όπλου, θα μεταφερθεί στο Α Νεκροταφείο. Εποχούμενοι θα ακολουθήσουν η σύζυγος του αποθανόντος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι αρχηγοί ξένων κρατών. Στην τελετή τιμών επιπέδου αρχηγού κράτους θα συμμετάσχει ένα διακλαδικό σύνταγμα στρατού, ενώ χαμηλή πτήση θα πραγματοποιήσουν δύο 4άδες μαχητικών αεροσκαφών. Η μεταφορά της σορού θα γίνει μέσω των οδών Αμαλίας, Συγγρού, Α. Διάκου, Αρδηττού και Αναπαύσεως.

Ολοκληρώνεται σήμερα, η προσέλευση των εκπροσώπων των ξένων κρατών, που θα παρευρεθούν στην κηδεία του Ανδρέα Παπανδρέου. Μέχρι χτες αργά το βράδυ είχαν αποβιβαστεί στο αεροδρόμιο του Ελληνικού ο υπ. Εξωτερικών της Γεωργίας, ο υπ. Εξωτερικών της Σουηδίας, ο υπ. Αμυνας της Ουγγαρίας, ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας Φ. Γκονζάλες, υπουργοί - εκπρόσωποι κυβερνήσεων από τη Ρουμανία, την Πολωνία, την Τυνησία, τη Μ. Βρετανία, τη Φιλανδία, τη Νορβηγία, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Μάλτας, η Π. Γκριν εκπροσωπώντας τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές, ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ Π. Χάουζεν, καθώς και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Ε. Γκιονενσάι. Αναμένονται επίσης σήμερα τα ξημερώματα να καταφθάσουν ο Πρόεδρος της Σερβίας Σλ. Μιλόσεβιτς, οι πρωθυπουργοί της Αλβανίας, της Ολλανδίας, της Αρμενίας, της Σλοβενίας και της Αυστραλίας. Η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί στην κηδεία από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Γ. Κληρίδη και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής Σπ. Κυπριανού. Ο πρόεδρος της Κομισιόν θα εκπροσωπηθεί από τον Ελληνα ευρωβουλευτή Χρ. Παπουτσή.

Στάσεις εργασίας

Δεκάδες ψηφίσματα εκδόθηκαν και χτες από εργατικά σωματεία, δήμους και τράπεζες, οργανισμούς κοινής ωφέλειας και άλλους φορείς, στις οποίες εκφράζεται η θλίψη για το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου.

Η ΓΣΕΕ, με απόφαση του προεδρείου της, η οποία πάρθηκε κατά πλειοψηφία,εξάγγειλε για σήμερα στάση εργασίας, από τη 1 το μεσημέρι μέχρι και τη λήξη της βάρδιας. Από τη 1 το μεσημέρι έως και τις 5 το απόγευμα, κήρυξε στάση εργασίας το Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Τη θλίψη του εκφράζει για τον θάνατο του Α. Παπανδρέου, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, με ανακοίνωση που εξέδωσε, καθώς και η ΟΜΕ - ΕΛΤΑ, η ΠΟΕΔΗΝ, ο ΔΣΑ κ. ά. Στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά οι σύμβουλοι της ΠΑΣΚΕ, χωρίς να γίνει συνεδρίαση του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων, εξάγγειλαν 4ωρη στάση εργασίας, από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ.

  • Κλειστές θα είναι σήμερα οι δημόσιες υπηρεσίες, οι τράπεζες και τα εμπορικά καταστήματα. Αναβάλλονται επίσης όλες οι προγραμματισμένες για σήμερα γενικές συνελεύσεις εταιριών. Δε διεξάγεται επίσης συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.
  • Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα δικαστήρια της περιφέρειας του Εφετείου της Αθήνας. Θα λειτουργήσουν μόνο το Αυτόφωρο Τριμελές και το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.
  • Ο Δήμος Αθηναίων, θα απονείμει μετά θάνατον, το Χρυσό Μετάλλιο της Πόλης, στον Ανδρέα Παπανδρέου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ