Τετάρτη 26 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΠΑΣΟΚ
Βήμα προβολής του πρωθυπουργού

Στην υπηρεσία της αυτοπροβολής ενόψει του Συνεδρίου έθεσε χτες ο πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης, τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, την οποία υποτίθεται ότι συγκάλεσε, για να αποτίσει φόρο τιμής στον αποθανόντα Αν. Παπανδρέου.

Συγκεκριμένα, η προσωπική ασφάλεια του πρωθυπουργού - που φυσικά δεν ενεργούσε αυτοβούλως - επέτρεψε την είσοδο στην αίθουσα που συνεδρίαζε η Κοινοβουλευτική Ομάδα επιλεκτικά σε δημοσιογράφους των φιλικών προς τον Κ. Σημίτη εφημερίδων "Ελευθεροτυπία" και "Εθνος". Στις έντονες διαμαρτυρίες των υπολοίπων παρευρισκομένων εκπροσώπων του Τύπου τα υπό τις εντολές του πρωθυπουργού αστυνομικά όργανα ήταν ανένδοτα, απαγορεύοντας την όποια προσέγγιση στην αίθουσα.

Χαρακτηριστικό γεγονός, που αν και έμμεσα αποδεικνύει ότι υπήρχε σχέδιο προβολής του πρωθυπουργού είναι ότι η κρατική τηλεόραση διέκοψε το πρόγραμμά της για να μεταδώσει απευθείας μόνο την ομιλία του Κ. Σημίτη, ο οποίος ας σημειωθεί επανέλαβε τα όσα έχει πει τις τελευταίες μέρες για τον εκλιπόντα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Σίγουρα δεν είναι χωρίς σημασία το ότι την ίδια μετάδοση είχε ταυτοχρόνως και το "Μέγκα", που επίσης έχει ταχθεί υπέρ του νυν πρωθυπουργού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ