Πέμπτη 27 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγώνας για άλλη πολιτική

Την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της "Λευκής Βίβλου" καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου

Σε αγώνα για την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής από αυτή της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της "Λευκής Βίβλου", την οποία καταγγέλλει, καθώς και για τη διενέργεια δημοψηφίσματος για το Μάαστριχτ, στην προοπτική αποδέσμευσης της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ενωση, καλεί τους εργαζόμενους το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου,με ανακοίνωσή του.

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου αναφέρεται και στα μέτρα που συζητήθηκαν στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής στη Φλωρεντία. "Βασικό στοιχείο στα μέτρα αυτά είναι η απόφαση για την πλήρη εφαρμογή της "Λευκής Βίβλου" για την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων".

Σχετικά με την εισήγηση που παρουσιάστηκε στη Σύνοδο, η οποία ονομάστηκε "Ευρωπαϊκό σύμφωνο εμπιστοσύνης για την απασχόληση", σημειώνεται ότι "στην πραγματικότητα επιδιώκει να κάνει συνυπεύθυνους και τους εργαζόμενους στην κρίση και την ανεργία, παίρνοντας και τα ανάλογα μέτρα σε βάρος τους, όπως: Εφαρμογή μερικής απασχόλησης, με μερική αμοιβή και ασφάλιση, μοίρασμα μιας θέσης εργασίας σε 2 και 3 εργαζόμενους, την κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών για την κοινωνική ασφάλιση, την κατάργηση επιδομάτων, την κατάργηση του ορίου των απολύσεων, τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης".

Επίσης, τονίζεται ότι "προκειμένου να περάσουν όλα αυτά τα αντεργατικά μέτρα, προωθούν πρόταση για υπογραφή "συμφωνίας κοινωνικών εταίρων" στα πρότυπα συμβολαίων "ταξικής συνεργασίας" που υπέγραψαν στις αρχές του χρόνου ορισμένα συνδικάτα στη Γερμανία με τους εργοδότες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ