Σάββατο 29 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το "κράτος δικαίου" ξανάκανε το θαύμα του

Μάνα τριών ανήλικων παιδιών οδηγήθηκε στη φυλακή και μάλιστα πριν δικαστεί

Νεαρή μητέρα τριών ανήλικων παιδιών, από τα οποία το ένα είναι μόλις τεσσάρων μηνών και πάσχει από συγγενή καρδιοπάθεια, οδηγήθηκε χτες στη φυλακή με την κατηγορία ότι υπεξαίρεσε φάρμακα αξίας περίπου πέντε εκατομμυρίων δραχμών! Για δεύτερη φορά μέσα σε δυο μήνες (η πρώτη αφορούσε τη μητέρα από τη Μυτιλήνη, που φυλακίστηκε μαζί με το τετράχρονο κοριτσάκι της για χρέη στο δημόσιο), το "κράτος δικαίου", με μια κατηγορία αναπόδεικτη, αφού δεν έχει κριθεί ακόμα από δικαστήριο, υποχρεώνει την 33χρονη Ευσταθία Ζήση να περάσει την πύλη των Φυλακών Κορυδαλλού μαζί με το άρρωστο βρέφος της.

Η Ευστ. Ζήση, διαζευγμένη μητέρα δύο κοριτσιών ηλικίας 4 και 10 χρόνων και ενός αγοριού τεσσάρων μηνών, διηύθυνε μια εταιρία διαμεσολάβησης για την πώληση φαρμάκων με την επωνυμία "ΑΣΤΡΟΝ ΕΠΕ". Κάποτε η εταιρία κήρυξε πτώχευση και εις βάρος της ιδιοκτήτριας άρχισαν να σχηματίζονται δικογραφίες για απάτη και υπεξαίρεση ποσών που ξεπερνούν τα 500 εκατομμύρια δραχμές. Προχτές, η Ζήση κλήθηκε να απολογηθεί στον 25ο τακτικό ανακριτή Αθηνών για μια κατηγορία απάτης και, εν συνεχεία, αφέθηκε ελεύθερη γιατί δε στοιχειοθετήθηκε αυτό το αδίκημα. Χτες, όμως, κρίθηκε υπόδικη για υπεξαίρεση φαρμάκων - που η αξία τους προσδίδει μετά βίας κακουργηματικό χαρακτήρα στην πράξη - και αποφασίστηκε η προσωρινή της κράτηση.

"Κάνετε ό,τι μπορείτε για να με βοηθήσετε. Δεν έχω κανένα στον κόσμο. Το παιδί μου θα το πάρω στη φυλακή γιατί το θηλάζω. Πριν από δεκαπέντε μέρες το έβγαλα από το Τζάνειο...". Λόγια απόγνωσης της μωρομάνας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ