Παρασκευή 5 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
Διαμαρτυρίες

Αναιρούν αποφάσεις

Προς τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κορινθίας και το δήμαρχο Λουτρακίου, απευθύνει την έντονη διαμαρτυρία του το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ), για την απαράδεκτη απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου - Περαχώρας,να τοποθετηθεί το Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στο πάρκο ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ, ανατρέποντας τις προηγούμενες αποφάσεις 255/89 και 91/94, με τις οποίες είχε καθοριστεί οριστικά ως τόπος ανέγερσης του Μνημείου, το παραλιακό πάρκο ΕΙΡΗΝΗΣ και που με βάση αυτές τις αποφάσεις είχε προκηρυχτεί ο καλλιτεχνικός διαγωνισμός για την ανέγερση του μνημείου στο χώρο αυτόν.

Το ΔΣ της ΠΕΑΕΑ θεωρεί ότι η καινούρια αυτή απόφαση υποβαθμίζει τη σημασία της Εθνικής Αντίστασης, η οποία είναι πέρα για πέρα καταξιωμένη στη συνείδηση του ελληνικού λαού και προσβάλλει βαθύτατα τους αγωνιστές που είναι οι δημιουργοί αυτής της Αντίστασης και ιδιαίτερα προσβάλλει τα μέλη του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ Λουτρακίου και της ευρύτερης περιοχής.

Επίσης η απόφαση αυτή προσβάλλει γενικότερα την ευαισθησία των κατοίκων της περιοχής που στην πλειοψηφία τους έλαβαν μέρος στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα και πλήρωσαν βαρύ τίμημα σε νεκρούς και τραυματίες.

Εκτος των άλλων δημιουργεί και προβλήματα στον ίδιο τον καλλιτέχνη, ο οποίος φιλοτέχνησε το Μνημείο σαν ένα τμήμα του συγκεκριμένου περιβάλλοντα χώρου, δηλαδή του παραλιακού πάρκου ΕΙΡΗΝΗΣ.

Τέλος το ΔΣ του Παρ/τος ζητά από όλους τους παραπάνω αρμόδιους, που τους απευθύνει και τη διαμαρτυρία του, να ακυρώσουν την υπ' αριθ. 75/4-4-96 απόφαση του Δήμου Λουτρακίου και να ισχύσει η προηγούμενη, ώστε το μνημείο να τοποθετηθεί στη θέση που αρχικά είχε καθοριστεί.

Προτείνουν τη Μακρόνησο για σκουπιδότοπο

Ο πρόεδρος του Παραρτήματος Λαυρίου της ΠΕΑΕΑ Νικόλαος Χασιώτης,υπογράφει από μέρους της Διοίκησης την παρακάτω διαμαρτυρία: "Με μεγάλη έκπληξη και οργή συγχρόνως, εμείς οι αντιστασιακοί του Λαυρίου, πληροφορηθήκαμε την πρόταση κάποιας "Πολιτιστικής και Κοινωνικής Εταιρείας"- μη κερδοσκοπικής - όπως θέλει να ονομάζεται, που υποδεικνύει στον υπουργό ΥΠΕΧΩΔΕ ως χώρο συγκέντρωσης σκουπιδιών (χωματερή) της Αττικής, τη Μακρόνησο. Την κοινοποιεί μάλιστα και στα ΜΜΕ, στα πολιτικά κόμματα, ΚΕΔΚΕ και ΤΕΔΚΝΑ.

Βέβαια τέτοιες σκέψεις, δεν είναι δυνατόν να τις κάνουν κάποιοι σοβαροί άνθρωποι που γνωρίζουν και σέβονται την ιστορία του τόπου τους. Αυτοί οι κύριοι που τόσο αβασάνιστα προτείνουν μια τέτοια ιεροσυλία, ας αλλάξουν την ονομασία της "Εταιρείας" τους, γιατί μόνο για πολιτισμό δεν έχουν το δικαίωμα να μιλούν".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προκαλεί ο Δήμος Τρίπολης (2010-02-05 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις αντιστασιακών (2007-04-11 00:00:00.0)
Κατέστρεψαν μνημείο της Αντίστασης (2005-08-27 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις αντιστασιακών (2004-03-12 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις αντιστασιακών (1999-08-05 00:00:00.0)
Τίμησαν τη μνήμη πεσόντων (1995-04-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ