Σάββατο 6 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε θέση "μάχης" για το "Μάρκο Πόλο"

"Μπλόκο" στα λιμάνια του Πειραιά και του Ναυπλίου από τις ναυτεργατικές οργανώσεις

Με "μπλόκο" στα λιμάνια του Πειραιά και του Ναυπλίου και την προσοχή στραμμένη ταυτόχρονα σ' όλα τα άλλα τα λιμάνια της χώρας, οι ναυτεργατικές οργανώσεις "υποδέχονται" σήμερα, για πέμπτη φορά, το αμερικανικό κρουαζιερόπλοιο "Μάρκο Πόλο",που παραβιάζει θρασύτατα την ελληνική νομοθεσία περί καμποτάζ.

Κόντρα στη λογική της "μπανανίας" και την πολιτική υποταγής στα κελεύσματα της αμερικανικής πλοιοκτήτριας εταιρίας και της αμερικανικής πρεσβείας που ακολουθεί η κυβέρνηση, οι ναυτεργάτες είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν την ελληνική νομοθεσία περί καμποτάζ, καθώς επίσης το δικαίωμα στη δουλιά και τα εργασιακά δικαιώματά τους, που συνθλίβει το καθεστώς της "σημαίας ευκαιρίας" και της "μαύρης" εργασίας που επικρατεί στα ανασφάλιστα και με ξένη σημαία πλοία. Η σημερινή τους κινητοποίηση έρχεται ως συνέχεια της επιτυχημένης μάχης που έδωσαν μόλις πριν λίγες μέρες στα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας, επιτυγχάνοντας συμφωνία με τους πλοιοκτήτες για την ασφάλιση των πλοίων τους στο ΝΑΤ, την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και της προβλεπόμενης οργανικής σύνθεσης των πληρωμάτων τους.

Οι προηγούμενες κινητοποιήσεις των ναυτεργατών, και ιδιαίτερα η τελευταία πριν 15 μέρες στο Ναύπλιο ενάντια στο "Μάρκο Πόλο", αντιμετωπίστηκαν από την κυβέρνηση με την κινητοποίηση των κατασταλτικών μηχανισμών και το χτύπημα των διαδηλωτών! Εκτός από την κυβέρνηση, "πλάτες" στο πειρατικό κρουαζιερόπλοιο και στην παραβίαση της ελληνικής νομοθεσίας έκανε και το Συμβούλιο της Επικρατείας, με την προσωρινή απόφασή του, με την οποία ανέστειλε την απόφαση του Λιμεναρχείου Πειραιά ενάντια στον κατάπλου του "Μάρκο Πόλο" στο λιμάνι του Πειραιά. Ενόψει της έκδοσης της τελικής απόφασης του ΣτΕ, οι ναυτεργατικές οργανώσεις προειδοποιούν, ότι τυχόν αποδοχή των απαιτήσεων της πλοιοκτήτριας εταιρίας θα παραδώσει το Αιγαίο και τις ελληνικές θάλασσες στους ξένους και στα ξένα πλοία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ