Σάββατο 6 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Και η Νομαρχία Πειραιά στην υπηρεσία του Μπολτσή!

Απροσχημάτιστη ανάκληση πολεοδομικού σχεδίου του δήμου, προκειμένου να θεμελιώσει και άλλες πολυκατοικίες ο μεγαλοκατασκευαστής! Υπό δίωξη εκπρόσωποι του δήμου που χαρακτηρίζουν καταστροφική για την πόλη τη στήριξη του Μπολτσή

Σε ανάκληση του τροποποιημένου ρυμοτομικού σχεδίου - που αποφάσισε ο Δήμος Ρέντη, διαμορφώθηκε από την πολεοδομική υπηρεσία, εγκρίθηκε από τον ίδιο και δημοσιεύτηκε στις 11 Ιούνη στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης - προχώρησε η Νομαρχία Πειραιά ανάβοντας έτσι πράσινο φως στο γνωστό μεγαλοκατασκευαστή Μπολτσή να συνεχίσει το καταστροφικό του έργο στην καρδιά του Ρέντη και να κλιμακώσει τους εκβιασμούς του σε βάρος του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας!

Στηριζόμενος στη σκανδαλώδη εύνοια και του νομάρχη, ο Μπολτσής ολοκλήρωσε χτες τις εργασίες θεμελίωσης δυο νέων πολυκατοικιών μέσα στο τερατώδες συγκρότημα των 20 επταώροφων πολυκατοικιών, γύρω από το οποίο έχει ξεσπάσει το γνωστό σκάνδαλο με τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και ενώ γύρω από τις θρασύτατες αξιώσεις του μεγαλοκατασκευαστή από τον ΟΕΚ εκκρεμεί η έκδοση δικαστικής απόφασης!

Αποθρασυμένος ο Μπολτσής από τη στήριξη που βρίσκει από την κυβέρνηση και τη νομαρχία, καθώς και από την επαναφορά Χανακούλα στον ΟΕΚ, εξαπολύει τώρα μηνύσεις κατά δημοτικών παραγόντων, που μαζί με κατοίκους, προσπαθούν να σταματήσουν το καταστροφικό του έργο!

Ο ίδιος ο νομάρχης σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του χθες παραδέχτηκε την ανάκληση του ρυμοτομικού σχεδίου του δήμου, μόνο που παρέπεμψε στην πολεοδομική υπηρεσία και στο ΠΕΧΩΔΕ... Να σημειωθεί ότι η ανάκληση του σχεδίου του δήμου έχει γίνει από την περασμένη Τετάρτη, πράγμα που απόκρυψε ο νομάρχης κατά την προχθεσινή συνάντησή του με το Δημοτικό Συμβούλιο, δηλώνοντας ότι... μελετά αν υπάρχουν νομικά κενά στο σχέδιο και γι' αυτό θα απευθυνθεί στη νομική υπηρεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ!

Σχολιάζοντας τη στάση του νομάρχη, ο αντιδήμαρχος της πόλης του Ρέντη, Λ. Μαυρόπουλος σημείωσε πως ο νομάρχης "δεν τήρησε ούτε τα προσχήματα. Νομιμοποίησε τις εργασίες του Μπολτσή, άφησε έκθετο το δήμο και ουσιαστικά συντάχθηκε με την καταστροφή και υποβάθμιση του κέντρου της πόλης, προς το συμφέρον του Μπολτσή".

Ο Μπολτσής, σε μια προσπάθεια να αποσοβήσει τις αντιδράσεις, προχώρησε σε μηνύσεις εναντίον των αντιδημάρχων της πόλης, Λ. Μαυρόπουλου, Φ. Φυρογένη,οι οποίοι κινδύνευαν να συλληφθούν χτες και να παραπεμφθούν στο Αυτόφωρο! Τελικά η εκδίκαση των μηνύσεων ορίστηκε για τις 9 Σεπτέμβρη.

Να σημειώσουμε ότι ο Δήμος Ρέντη αριθμεί συνολικά 15.000 κατοίκους, ενώ στην περιοχή του κέντρου, όπου βρίσκεται το συγκρότημα - "Φρανκεστάιν", του Μπολτσή, κατοικούν ήδη 6.000 άνθρωποι. Η τυχόν αγορά των διαμερισμάτων απ' τον ΟΕΚ ή η με κάθε τρόπο κατοίκησή τους, δηλαδή 3.000 επιπλέον κάτοικοι, θα σημάνει - όπως θα πει ο Λ. Μαυρόπουλος - σοβαρή επιβάρυνση περιβαλλοντικά της περιοχής.

Προχθές το βράδυ έγινε έκτακτη σύσκεψη των δημοτικών συμβούλων, για να καθορίσουν τη στάση του δήμου, μετά και τις νέες εξελίξεις. Οπως θα μας πει ο Μ. Φιορεντής,δημοτικός σύμβουλος, "ο προσανατολισμός είναι ο δήμος να κινηθεί σε τέσσερις άξονες: Να μην αγοραστεί κανένα διαμέρισμα του Μπολτσή απ' τον ΟΕΚ, με δεδομένο μάλιστα ότι εκκρεμεί δικαστική απόφαση για τα 670 διαμερίσματα. Να ζητήσει τη σύνταξη περιβαλλοντικής και πολεοδομικής μελέτης για το συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο. Ο δήμος οφείλει και θα συμβάλει στην αποκάλυψη όλων των πτυχών του σκανδάλου γύρω απ' τα διαμερίσματα. Να συνταχθεί και να συμμαχήσει με όσες δυνάμεις και φορείς στηρίζουν τις παραπάνω θέσεις, όπως την Ομοσπονδία Οικοδόμων και να απαιτήσει απ' την κυβέρνηση να πάρει την πολιτική ευθύνη τόσο για την αποκάλυψη του σκανδάλου, όσο και να περιέλθει ο χώρος στην περιουσία του δημοσίου".

Ντ. Ν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ