Σάββατο 6 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κατάληψη στους ΗΣΑΠ για τη σύμβαση

Το γραφείο του γενικού διευθυντή των ΗΣΑΠ,Παν. Λάμπρου,κατέλαβαν χτες από τις 6π.μ. έως τις 12.30 το μεσημέρι εργαζόμενοι του Οργανισμού, αντιδρώντας στην υπαναχώρηση που σημειώθηκε στην υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Ειδικότερα, ενώ είχε επέλθει συμφωνία μεταξύ σωματείων και γενικής διεύθυνσης για την υπογραφή μονοετούς σύμβασης, αιφνιδιαστικά ανατράπηκε το σκηνικό, καθώς ο Π. Λάμπρου επικαλείται άρνηση του υπουργείου Μεταφορών να αποδεχτεί μονοετή σύμβαση και ζητά την υπογραφή διετούς! Στην κατ' αρχήν συμφωνία για μονοετή σύμβαση προβλέπονται αυξήσεις 5.000 δρχ. από 1/1/96 και 4.000 από 1/7/96, αναπροσαρμογή των χρονοεπιδομάτων και προώθηση κάποιων θεσμικών αιτημάτων. Οι προτάσεις του γενικού διευθυντή για διετή σύμβαση προβλέπουν τις ίδιες ρυθμίσεις για το 1996 και για το 1997 ό,τι βγάλει ο πληθωρισμός...

Τα τρία σωματεία των εργαζομένων, σε σύσκεψή τους, καταδίκασαν την υπαναχώρηση, απέρριψαν τη θέση για διετή σύμβαση και αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, αν δεν προχωρήσει η υπογραφή της μονοετούς σύμβασης.

Τη Δευτέρα θα γίνει για το θέμα συνάντηση μεταξύ του γενικού διευθυντή και του υφυπουργού Μεταφορών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ