Σάββατο 6 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κομπίνες και τρομοκρατικές απολύσεις

Την επιθυμία του να απολύσει εικονικά όλους τους εργαζόμενους, προκειμένου αργότερα, με κάποιο τέχνασμα, να εξασφαλίσει την επιδότηση του ΟΑΕΔ (!) για την επαναπρόσληψή τους, δήλωσε... ευθαρσώς σε συνδικαλιστές του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού και Δέρματος, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης υποδημάτων "Αδραμίτογλου" στο Περιστέρι. Οταν η άμεση παρέμβαση του συνδικάτου τον εμπόδισε να πραγματοποιήσει τις επιδιώξεις του, πέρασε στην αντεπίθεση απολύοντας επιλεκτικά εργαζόμενους, μεταξύ των οποίων και την Αννα Λουκά,μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του παραρτήματος του συνδικάτου στο Περιστέρι.

Χτες εκπρόσωποι του συνδικάτου, της κλαδικής Ομοσπονδίας και του παραρτήματος Περιστερίου, επισκέφθηκαν την επιχείρηση για να ζητήσουν την ανάκληση των απολύσεων, αλλά τη βρήκαν κλειδωμένη. Ο ιδιοκτήτης εμφανίστηκε στο μπαλκόνι για να τους δηλώσει ότι αρνείται να συζητήσει μαζί τους. Μετά από αυτή την εξέλιξη οι συνδικαλιστές αποφάσισαν να ζητήσουν την παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας.

Η απολυμένη συνδικαλίστρια Αννα Λουκά τόνισε: "Στην επιτυχημένη προσπάθεια του συνδικάτου να αποτρέψει τις εικονικές απολύσεις των εργαζομένων, η επιχείρηση απάντησε με επιλεκτικές απολύσεις, κι αυτό γιατί είναι σταθερή και αποφασιστική η παρέμβαση και άρνηση του συνδικάτου να δεχτεί αυτές τις ενέργειες. Η δική μου απόλυση, πέρα από όλα τα άλλα, είναι και εκδικητική και εκφοβιστική για τους εργαζόμενους. Ως συνδικαλίστρια αντιπαλεύω αυτές τις ενέργειες. Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων και καλούμε το υπουργείο Εργασίας να πάρει άμεσα θέση και μέτρα γι' αυτό".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ