Σάββατο 6 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
Απειλή αποχής

Καταστροφή του ελληνικού μπάσκετ, καταγγέλλουν οι διεθνείς

Κεραυνός εν αιθρία για τις εθνικές ομάδες μπάσκετ και πάλης, που ετοιμάζονται για την Ατλάντα. Με αφορμή το πριμ πρόκρισης στους Ολυμπιακούς, που ένα χρόνο μετά δεν έχουν εισπράξει, και αιτία τις καταστρεπτικές συνέπειες που συνεπάγεται για το ελληνικό μπάσκετ η απόφαση περί Μποσμάν, οι διεθνείς του μπάσκετ θέτουν τους υπευθύνους προ των ευθυνών τους. "Το πριμ είναι το λιγότερο. Και να μη μας το δώσουν, δε θα εγκαταλείψουμε την Εθνική", τόνισε ο Π. Φασούλας, για να προσθέσει ο Π. Γιαννάκης: "Στενοχωριέμαι για τα νέα παιδιά. Εγώ είμαι πολύ κοντά στην απόφαση να σταματήσω την καριέρα μου, αλλά ο ομοσπονδιακός προπονητής θα ψάχνει του χρόνου παίκτες με εμπειρίες και αγώνες στο πρωτάθλημα, για να παίξουν στην Εθνική".

Οι διεθνείς γνωρίζουν πλέον από πρώτο χέρι τις καταστροφικές ενέργειες της πολιτικής των Βρυξελλών. Οι Γιαννάκης, Παταβούκας, Αγγελίδης είναι μεταξύ εκείνων που αναζητούν εργοδότη. Οι διεθνείς τοποθέτησαν το θέμα τους σε οικονομική βάση, αν και η απόφαση στην υπόθεση Μποσμάν είναι πρώτιστα πολιτική. Το πριμ ήταν το πρόσχημα προκειμένου να δικαιολογηθεί η απειλή αποχής από την εθνική ομάδα. Την ίδια ώρα, πάντως, ανενόχλητα τα σωματεία ανοίγουν ορθάνοιχτα τις πόρτες τους σε κοινοτικούς και ομογενείς, σε μια προσπάθεια, όπως υποστηρίζουν, να ρίξουν τα δυσβάσταχτα για το ταμείο τους συμβόλαια των Ελλήνων παικτών. Το πρόβλημα έχει να κάνει γενικότερα με τις βάσεις πάνω στις οποίες οικοδομήθηκε το μοντέλο του ελληνικού μπάσκετ, υπό τις ευλογίες των εκάστοτε υπουργών, οι οποίοι προκειμένου να κλέψουν λίγη από την εφήμερη δόξα της επιτυχίας πρώτα υπόσχονται και μετά σκέπτονται.

"Κανείς δεν είναι ικανοποιημένος που θα φύγουμε την Τρίτη για την Ατλάντα κάτω από αυτές τις συνθήκες", δήλωσε ο Μ. Δενδρινός. Θα φύγουν όμως; Οχι λένε οι διεθνείς αν δε λυθούν υπέρ των Ελλήνων παικτών τα θέματα των ομογενών και των κοινοτικών.

Παρατυπίες στην πάλη

Παρατυπίες στην ελληνοποίηση έξι παλαιστών που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Ατλάντα, καταγγέλλουν ο Ολυμπιονίκης Π. Γαλακτόπουλος και ο καθηγητής των ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης Γ. Πάχτας. Οπως υποστηρίζουν σε μήνυση που κατέθεσαν στην εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης Αικ. Πιτσόλα, οι παρατυπίες αφορούν τους Αγκατζανιάν, Ελκιάν, Ρουμπινιάν, Τσκουασέλη, Καρτάνοφ και Μπουρντούλη, που σε λίγες μέρες θα αναχωρήσουν για την Ατλάντα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ