Πέμπτη 11 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Τέλειωσε το σίριαλ

Ψηφίστηκε η τροπολογία για το Καταστατικό της ΕΠΟ

Ολοκληρώθηκε χτες στη Βουλή - και κατ' άρθρο - η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για τον ΟΠΑΠ, με το οποίο επεκτείνεται ο τζόγος στην Ελλάδα. Σε ό,τι αφορά την ΕΠΟ ψηφίστηκε με επουσιώδεις τροποποιήσεις το σχετικό άρθρο που αφορά την εναρμόνιση του Καταστατικού της μ' αυτό της ΦΙΦΑ. Η πιο ουσιαστική τροποποίηση που πέρασε ομόφωνα προβλέπει ότι οι διαφορές ΠΣΑΠ - ΕΠΑΕ δε θα επιλύονται από την ΕΠΟ αλλά από 5μελή επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχουν: 2 εν ενεργεία δικαστικοί (ο ένας εκ των οποίων θα προεδρεύει της επιτροπής) και από ένας εκπρόσωπος της ΕΠΟ, του ΠΣΑΠ και της ΕΠΑΕ. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ εξέφρασε τη δυσφορία του για την τροπολογία.

Κατά τη συζήτηση του άρθρου για την ΕΠΟ ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γ. Κατσαρός, σημείωσε την επιβεβλημένη ανάγκη εκδημοκρατισμού της Ομοσπονδίας και τόνισε πως δεν μπορεί η ΕΠΟ να βρίσκεται πάνω από τους νόμους και το Σύνταγμα.

Επίσης χτες ψηφίστηκε τροπολογία επί του νομοσχεδίου, με την οποία 1% από τα έσοδα του ΠΡΟΠΟΓΚΟΛ θα διατίθεται για τις ανάγκες του ΟΚΑΝΑ (Οργανισμός κατά των ναρκωτικών). Επίσης, με άλλη τροπολογία το 0,5% από τα έσοδα του προαναφερόμενου παιχνιδιού θα διατίθενται στον ΠΣΑΤ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ