Παρασκευή 12 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νέα γραμμή στον Κεραμεικό

Νέα χάραξη της γραμμής του μετρό, στην περιοχή της Μητρόπολης και του Κεραμεικού,ενέκρινε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίασή του. Η νέα γραμμή του τρένου δε θα περνά - όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί - από την οδό Μητροπόλεως, αλλά θα καταλήγει στο σταθμό Μοναστηρακίου, από την οδό Ερμού.Η μετατόπιση της γραμμής προς την οδό Ερμού κρίθηκε αναγκαία, ώστε να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα ούτε η Μητρόπολη των Αθηνών, ούτε τα μνημεία του Κεραμεικού.

Το ΚΑΣ αντιμετώπισε θετικά το αίτημα της "Ολυμπιακό Μετρό" να δημιουργηθεί ένα μεγάλο σκάμμα πίσω από το μητροπολιτικό ναό, για το φρέαρ εξαερισμού της σήραγγας. Βασικό πρόβλημα που θα υπάρξει θα είναι η σχάρα εξαερισμού, η οποία θα εξέχει από το έδαφος 40 εκατοστά (προς την πλευρά της οδού Υπατείας) και 1,70 μ. (προς το ιερό του ναού) και θα καλυφθεί με καλλωπιστικά φυτά.

Πάντως, με τη νέα γραμμή που θα περνά από την οδό Ερμού, δημιουργούνται σοβαρά ερωτηματικά για την τύχη της Καπνικαρέας. Ο "κύβος ερρίφθη", άραγε με κινδύνους για το αριστουργηματικό βυζαντινό εκκλησάκι, γνωστό ως Καπνικαρέα;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ