Παρασκευή 12 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Ελλη" στο "θερμοκήπιο" της ΕΡΤ

Φρέντυ Γερμανός και Παντελής Βούλγαρης "δημιουργούν" την τηλεοπτική σειρά για την Ελλη Λαμπέτη

Στο "θερμοκήπιο" της ΕΡΤ, θα μεταφερθεί η ζωή της "Ελλης", του "τροπικού λουλουδιού", όπως χαρακτηριστικά είπε ο συγγραφέας του βιβλίου για την Ελλη Λαμπέτη, Φρέντυ Γερμανός. Την ΕΡΤ επέλεξε ο Φρέντυ Γερμανός για να "μεταμορφώσει" το βιβλίο του, σε τηλεοπτική σειρά. Το "βάρος" της μεταφοράς της ζωής της μεγάλης ηθοποιού στην οθόνη της ΕΡΤ, αναλαμβάνει να "σηκώσει" ο Παντελής Βούλγαρης, που θα σκηνοθετήσει τη σειρά. Η αναγγελία της συνεργασίας του Φρέντυ Γερμανού, με την ΕΡΤ, έγινε χτες στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής από τον γενικό διευθυντή της ΕΤ-1 Κώστα Αλαβάνο, παρουσία του συγγραφέα, του Παντελή Βούλγαρη και του προέδρου της ΕΡΤ, Παναγιώτη Παναγιώτου. Η φιλόδοξη σειρά, που ακόμη η υλοποίησή της είναι στα σπάργανα, θα βγει στη μικρή οθόνη το 1997. "Μεγάλο αγκάθι", όμως, όπως χαρακτηριστικά είπε ο Φρέντυ Γερμανός, είναι η επιλογή του προσώπου, που θα ερμηνεύει το "ρόλο" της Ελλης Λαμπέτη.

Για τον γενικό διευθυντή της ΕΤ-1 Κώστα Αλαβάνο, η συμφωνία αυτή, σηματοδοτεί την καινούρια πορεία της ΕΡΤ, αξιόλογη πορεία στην οποία επιδιώκεται η συσπείρωση των καλλιτεχνικών και πνευματικών δυνάμεων του τόπου μας. Τη δυσκολία της μεταφοράς του βιβλίου, επισήμανε και ο γενικός διευθυντής της ΕΤ-1, λέγοντας ότι η Ελλη Λαμπέτη είναι ένα πρόσωπο, που έχει γίνει "θρύλος", αλλά υπάρχουν "πολλοί που το έχουν ζήσει".

"Δεν μπορούμε να ξαναπλάσουμε την Ελλη", είπε ο Φρέντυ Γερμανός, "πιστεύω, όμως, ότι μπορούμε να την προσεγγίσουμε". Την αισιοδοξία του για την πορεία την ΕΡΤ, εξέφρασε και ο Φρέντυ Γερμανός, λέγοντας ότι επέλεξε την ΕΡΤ γιατί πιστεύει πως είναι η ώρα να "κοιτάξουμε" την ΕΡΤ και να τη "βοηθήσουμε". Επιδίωξή του, και με τη σειρά, είναι η Λαμπέτη να γίνει ευρύτερα γνωστή στο νεανικό κοινό, που δεν είχε την τύχη να τη δει στο σανίδι. Για τον Φρέντυ Γερμανό, η συνεργασία του με την ΕΡΤ είναι μια "ματιά αγωνίας και ελπίδας". Η τηλεόραση, σημείωσε, μπορεί να "γεννήσει αγγέλους και γεννάει τέρατα". Η συνεργασία του με την ΕΡΤ είναι "μια ματιά αγωνίας και ελπίδας. Πρέπει να κοιτάμε μπροστά, να ονειρευόμαστε και να πολεμάμε. Ο κόσμος θέλει το καλό και πρέπει να του το δώσεις".

"Φανατικός" τηλεθεατής της ΕΡΤ, δήλωσε ο Παντελής Βούλγαρης, λέγοντας ότι η τηλεόραση μπορεί να είναι και ένα "σχολείο". Μίλησε για τη συνεργασία του και τη γνωριμία του με την Ελλη Λαμπέτη, εκφράζοντας τις δυσκολίες για την ανεύρεση του προσώπου, που θα υποδυθεί τη μεγάλη ηθοποιό. Το σενάριο της σειράς θα είναι του Παντελή Βούλγαρη και του Φρέντυ Γερμανού.

Η συνεργασία του Φρέντυ Γερμανού με την ΕΡΤ θα έχει και συνέχεια, αφού εκεί θα "δημιουργήσει" την εκπομπή του "Αμπιγιέ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ