Παρασκευή 12 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσικο - θεατρικά δρώμενα

Στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας (Κύπρου και Προύσσης) εμφανίζεται απόψε, στις 9.30, ο Δημήτρης Ζερβουδάκης,εγκαινιάζοντας το πρόγραμμα των καλοκαιρινών του συναυλιών. Ο Θεσσαλονικιός καλλιτέχνης θα παρουσιάσει τον τελευταίο του δίσκο "Μια ζωή στην ίδια τάξη", σε μουσική και στίχους, αλλά και τραγούδια από παλιότερες δουλιές του. Συμμετέχει η Μαρία Φωτίου.

Στο Φεστιβάλ Βύρωνα, στο Θέατρο Βράχων "Αννα Συνοδινού", απόψε, στις 9.30, θα δώσει συναυλία το μουσικό σύνολο "Γραφή Δεύτερη".Το επταμελές συγκρότημα θα παρουσιάσει σε πρώτη εκτέλεση έργα του Φώντα Δαγρέ, σε στίχους Μιμής Φυρογένη και Κυριάκου Σαμίου.

Την Κυριακή, στις 9.30μμ, στο πλαίσιο του ίδιου φεστιβάλ, στο θέατρο "Μελίνα Μερκούρη" το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας θα παρουσιάσει τις "Ορνιθες" του Αριστοφάνη.Η μετάφραση είναι του Γιάννη Βαρβέρη, η σκηνοθεσία του Νίκου Αρμάου, τα σκηνικά - κοστούμια του Αγγελου Παπαδημητρίου, η μουσική του Πλάτωνα Ανδριτσάκη και οι χορογραφίες της Μαρίας Γκούτη. Παίζουν: Διονύσης Βούλτσος, Φούλης Μπουντούρογλου, Κώστας Δαμάκης, Αγγελος Παπαδημητρίου, Ηλέκτρα Γεννατά, Κατερίνα Γιαμαλή κ.ά.

Τον "Υπηρέτη δύο αφεντάδων" παρουσιάζει, την Κυριακή,στο Λυκαβηττό (9.30μμ), το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων,σε μια παράσταση που οργανώνεται με τη συμπαράσταση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας.Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου,σκηνικά - κοστούμια Κλαιρ Μπρέσγουελ,επιμέλεια κίνησης Νατάσας Ζούκα,μουσική επιμέλεια Ιάκωβου Δρόσου και σπαθογραφία Κωνσταντίνου Μπουμπούκη.Παίζουν: Γιώργος Γκίκας, Αγγελική Γκιργκινούδη, Μανώλης Γιούργος, Νίκος Ζορμπάς, Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου, Γεράσιμος Μιχελής, Στράτος Χρήστου, Μάρα Μπαρόλα, Μιχάλης Μπίζιος, Δημήτρης Γιαννακόπουλος και Γιώργος Μακρής.

Στο "Μύλο" της Θεσσαλονίκης η αποψινή βραδιά ονομάζεται "Caribbean Jazz Project". Ενα κοκτέιλ εξωτικών ρυθμών από την Καραϊβική, την Κούβα, τη Βραζιλία με τους Pacuito D Rivera, Andy Narell, Dave Samuels και την τετραμελή συντροφιά τους.

Ο Σωκράτης Μάλαμας αύριο (11μμ) θα δώσει συναυλία στο στενό Λάμπρου Κατσώνη, στην Κέα, ενώ ο Νίκος Παπάζογλου επίσης αύριο (9μμ) εμφανίζεται στα Καλύβια (προαύλιο Δημοτικού Σχολείου). Στον ίδιο χώρο αύριο πραγματοποιείται εκδήλωση με τη Φιλαρμονική και το Χορευτικό Ομιλο Καλυβίων και τη ρεμπέτικη κομπανία Λαυρίου "3η βάρδια".

Οι περιοδείες, πάντως, των Γκόραν Μπρέγκοβιτς και Δημήτρη Μητροπάνου συνεχίζονται. Ο πρώτος θα βρίσκεται σήμερα στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, αύριο στο Αμφιθέατρο Σίβηρης και την Κυριακή στο Αρχαίο Θέατρο Δίου. Ο δεύτερος σήμερα εμφανίζεται στην Αρτα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ