Σάββατο 13 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Ανοίγει την "ψαλίδα" στα επιτόκια

Γραμμή για τη ...διεύρυνση της "ψαλίδας" στα επιτόκια καταθέσεων - χορηγήσεων, σε βάρος των λαϊκών καταθέσεων, έδωσε χτες η διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας, στοχεύοντας στην αύξηση μ' αυτό τον τρόπο των κερδών της για το τρέχον έτος. Αυτό προκύπτει από χτεσινές δηλώσεις του προέδρου της Εμπορικής. Ο Κ. Γεωργουτσάκος απέδωσε τη μείωση των κερδών της τράπεζας το 1995, σε σχέση με το προηγούμενο έτος, στη ...σημαντική συμπίεση του πιστωτικού περιθωρίου όλων των τραπεζών.

Τα καθαρά κέρδη της τράπεζας πέρσι ήταν 45,2 δισ. δρχ. έναντι 52,1 δισ. δρχ. πρόπερσι, σημείωσαν δηλαδή πτώση 15,1%.

Ναυπηγεία Ελευσίνας

Σε ό,τι αφορά το μέλλον των Ναυπηγείων Ελευσίνας, στην ομάδα εκκαθαριστών των οποίων ανήκει και η Εμπορική Τράπεζα, ο Κ. Γεωργουτσάκος, υπενθύμισε τη λήξη της προθεσμίας του δεύτερου επαναληπτικού διαγωνισμού στις 19 - 7, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι θα βρεθεί σ' αυτή τη φάση ικανοποιητική προσφορά. Σε ό,τι αφορά τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η Τράπεζα Επενδύσεων ζητά από τις εκκαθαρίστριες τράπεζες επιπλέον χρηματοδότηση των ναυπηγείων με ποσό ύψους 3 δισ. δρχ., ο πρόεδρος της Εμπορικής απέφυγε να απαντήσει συγκεκριμένα για τις προθέσεις της Εμπορικής, αρκούμενος στην επισήμανση ότι υπάρχει ένα σχετικό γράμμα της Τράπεζας Επενδύσεων προς τα αρμόδια υπουργεία, για το οποίο οι τράπεζες δεν έχουν λάβει γνώση...

Τέλος, αναφερόμενος στις διαδικασίες αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της Τράπεζας Αττικής μέσω της εκχώρησης ενός ποσοστού του μετοχικού κεφαλαίου που κατέχει η Εμπορική, στο Ταμείο των Μηχανικών (ΤΣΜΕΔΕ), ο Κ. Γεωργουτσάκος ανέφερε ότι στόχος της Εμπορικής είναι να καταλήξουν σε συμφωνία μέσα στο μήνα. Πάντως, χαρακτήρισε δύσκολες τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της τράπεζας και του ΤΣΜΕΔΕ, καθώς - όπως διευκρίνισε - υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ των δύο πλευρών, σχετικά με την εκτίμηση της αξίας της μετοχής της Τράπεζας Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ