Τρίτη 16 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΜΙΛΙΑ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
ΚΑΘΑΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ
για το λαό κι όχι για το κεφάλαιο

Επιταχύνονται οι διεργασίες για τη δημιουργία κεντροαριστερού - συντηρητικού - αντιλαϊκού μπλοκ

Η επίσημη συγκρότηση του κεντροαριστερού, συναινετικού πόλου από το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΝ, μια φτερούγα της ΝΔ και πιθανόν άλλες μικρότερες πολιτικές δυνάμεις, θα σημάνει νέα στροφή στην αντίδραση και τον αυταρχισμό. Θα γίνει ακόμα περισσότερη προσπάθεια να περιοριστεί η λαϊκή παρέμβαση. Τα παραπάνω τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα,καθώς συνεχίζονται και εντείνονται οι σχετικές πολιτικές διεργασίες και εξελίξεις στη χώρα, μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου.

Μιλώντας την Κυριακή στην Πάτρα, στη Συνδιάσκεψη της ΚΟ Δυτικής Πελοποννήσου του ΚΚΕ, η Αλέκα Παπαρήγα προειδοποίησε ότι όσο πιο ευρύ και δυνατό είναι το μπλοκ των συντηρητικών δυνάμεων και η συνεργασία μεταξύ τους, τόσο πιο επικίνδυνη θα είναι η πολιτική τους. Αλλωστε, επισήμανε, τα νεοφιλελεύθερα μέτρα που έρχονται, θα συναντήσουν ισχυρές αντιστάσεις, τις οποίες θέλουν να προλάβουν από τη σκοπιά τους.

Η θέση για καθαρές λύσεις υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου, είναι η σημερινή ανάγκη για λογαριασμό του συστήματος. Ο λαός έχει ανάγκη σήμερα από καθαρή πολιτική, κατέληξε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Και αυτή είναι η αντιπαράθεση και ρήξη με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό.


ΣΕΛ.  2,    5,    7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ