Πέμπτη 18 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μυστικές διαπραγματεύσεις

Κρυφά και μακριά από τα ...αδιάκριτα βλέμματα του λαού, η κυβέρνηση διαπραγματεύεται στα πλαίσια της Διακυβερνητικής την αντιδραστικότερη μεταρρύθμιση της Συνθήκης του Μάαστριχτ.

Η μυστικότητα που τηρεί η κυβέρνηση δεν είναι, βέβαια, τυχαία. Υποδηλώνει τη στάση υποτέλειας την οποία κρατάει στις συσκέψεις που γίνονται για τη Διακυβερνητική, όπως αυτή που έγινε την περασμένη Δευτέρα σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών, όπου την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ, Γ. Ρωμαίος. Οπως δήλωσε ο υπουργός, η κυβέρνηση αποδέχεται την αρχή της ευελιξίας, "κάτω από πολύ αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις σε συγκεκριμένους τομείς". Μέχρι τη Σύνοδο της Φλωρεντίας η κυβέρνηση είχε θέσει ζήτημα "γενικής επιφύλαξης" για την αρχή της ευελιξίας, αλλά τώρα φαίνεται να υπαναχωρεί και να την αποδέχεται.

Πρόκειται για μια ολέθρια στην εφαρμογή της αρχή, η οποία προβλέπει ότι μια ομάδα κρατών - προφανώς των ισχυρών - μπορεί να διαμορφώσει μια πολιτική σε συγκεκριμένους τομείς, ακόμη και στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, και να την εφαρμόσει χωρίς οι υπόλοιπες χώρες, που πιθανά διαφωνούν, να μπορούν να τις σταματήσουν!

Ποιος έχει εξουσιοδοτήσει την κυβέρνηση Σημίτη να διαπραγματεύεται την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στο γερμανογαλλικό άξονα;

Αν έχει κότσια, ας κάνει δημοψήφισμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ