Πέμπτη 18 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Χρυσόχαρτο - περιτύλιγμα η "κεντροαριστερά"

Στην Παγκρήτια Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ ο Σπ. Χαλβατζής, αναφερόμενος στη φιλολογία για τα "κεντροαριστερά" σενάρια, ανάμεσα στ' άλλα τόνισε:

"Ο κ. Σημίτης στα πλαίσια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ακολουθεί εδώ και χρόνια μια πολιτική άκρως συντηρητική. Οι απόψεις του για την οικονομία και την ανάπτυξη προσεγγίζουν ή ταυτίζονται με τις νεοφιλελεύθερες απόψεις.

Ωστόσο, ως καλός μαθητής του Α. Παπανδρέου, επιδιώκει, κάθε τι το συντηρητικό να το ντύνει με γυαλιστερό περιτύλιγμα, όπως ακριβώς έκανε και ο δάσκαλός του.

Σήμερα, το χρυσόχαρτο που τυλίγει τις αντιλαϊκές πολιτικές του το ΠΑΣΟΚ είναι ο όρος "κεντροαριστερά".

Με αφορμή τη συζήτηση που αναπτύσσεται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αυτές τις μέρες σημειώνουμε:

  • Δεν αφορά το ΚΚΕ και τους πραγματικούς αριστερούς η αναφορά στην κεντροαριστερά. Τα δίχτυα του ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του τα ρίχνουν κει που έχει ψάρια, έστω και λίγα, που θαμπώνονται από τα πολύχρωμα λαμπιόνια του ΠΑΣΟΚ. Ρίχνουν το αγκίστρι στα στελέχη του "ΣΥΝ". Το αν θα πιάσουν τώρα κάποια μεγάλα ψάρια ή μετά τις εκλογές, είναι θέμα τακτικών κινήσεων και σχετίζεται με το πότε θα αποφασίσουν να τραβήξουν τα δίχτυα.
  • Τον απλό εργαζόμενο που νιώθει αριστερός, αλλά ψηφίζει κόμματα που εφαρμόζουν ή αποδέχονται τη συντηρητική πολιτική και τις επιλογές της ΕΕ, είμαστε σίγουροι ότι δε θα τον πιάσουν στα δίχτυα τους.
  • Θα συμβάλλουμε ως ΚΚΕ ώστε οι εργάτες, οι εργαζόμενοι, όσοι φύσει και θέσει ανήκουν στον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς, να στρατευτούν και να ακολουθήσουν μια μαχητική στάση απέναντι στα προβλήματα που γεννά η καπιταλιστική κρίση. Να ενταχθούν στο αντιιμπεριαλιστικό, αντιμονοπωλιακό δημοκρατικό μέτωπο πάλης που σαλπίζει το ΚΚΕ.

Το Μέτωπο αυτό αποτελεί το μοναδικό και τον πιο ασφαλή δρόμο για τους εργάτες, τη φτωχή αγροτιά, τους πληττόμενους μικρομεσαίους και μικρεμπόρους, την εργαζόμενη διανόηση και τη νεολαία, στον αγώνα τους για τη λύση άμεσων προβλημάτων, αλλά και για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για τη σοσιαλιστική αλλαγή της κοινωνίας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ