Τετάρτη 24 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Νέα έκρηξη

ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ.-

Εκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σημειώθηκε χτες το πρωί σε δρόμο του Σαν Σεμπάστιαν, στη Χώρα των Βάσκων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ένας πρώην μάγειρας των εγκαταστάσεων της Αστυνομίας.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι το όνομα του Αλμπίνο Αλφρέντο Ματσάντο Πίρες υπήρχε στη λίστα των Βάσκων αυτονομιστών της ΕΤΑ που ανακαλύφθηκε τον περασμένο Μάρτη. Ο πρώην μάγειρας έχασε ένα μέρος του ποδιού του από την έκρηξη.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης άφησαν να εννοηθεί ότι πίσω από τη βομβιστική επίθεση βρίσκεται η οργάνωση των Βάσκων αυτονομιστών ΕΤΑ.

Λίγο αργότερα, τα μέσα ενημέρωσης της Ισπανίας μετέδωσαν ότι συνελήφθησαν στη νότια Γαλλία, στην πόλη Πο, δύο ηγετικά στελέχη της ΕΤΑ, κατά τη διάρκεια κοινής επιχείρησης των γαλλικών και ισπανικών διωκτικών αρχών. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών, πρόκειται για τον Χούλιαν Ακιούρα Εγκουρόλα, ένα από τα τρία μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΤΑ και τη Γαλλίδα Λοράνς Σελντ, υπεύθυνη της οργάνωσης για θέματα οπλισμού και επιμελητείας.

Από την πλευρά του, ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Μαρία Αθνάρ εξέφρασε την "ικανοποίησή του" για τις συλλήψεις αυτές, για τις οποίες θα πρέπει να "πανηγυρίσει και η ισπανική κοινωνία", πρόσθεσε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ