Σάββατο 27 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Και σ' αυτό τελευταίοι...

Μόλις στο 35% του μέσου όρου των δαπανών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης φτάνει το ποσό που δαπανά η Ελλάδα για τον άνεργο! Πιο συγκεκριμένα, ενώ ο μέσος όρος που δαπανάται στην ΕΕ για τον κάθε άνεργο ανέρχεται στα 2.750.000 δρχ. το χρόνο, η χώρα μας δαπανά μόλις 600.000 δρχ.! Τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας, μαζί με άλλα ενδιαφέροντα, όπως ότι το εισόδημα των εργαζομένων στην Ελλάδα μόλις που φτάνει το 64% του μέσου κοινοτικού εισοδήματος... Και βεβαίως, το επίδομα του Ελληνα ανέργου μόλις που φτάνει το 46% του εξευτελιστικού βασικού ημερομισθίου του Ελληνα ανειδίκευτου εργάτη, μετά κιόλας την τελευταία... αύξησή του κατά 10%!

Αυτά, φαίνεται, θα είχε υπόψη του ο πρωθυπουργός, όταν στην πρόσφατη συζήτηση που έγινε στη Βουλή, με αίτημα του ΚΚΕ, για την ανεργία, έλεγε ότι "ο άνεργος έχει μερικές φορές περισσότερα κίνητρα να παραμείνει στην ανεργία, παρά να εργαστεί"!!!

Ετσι, με το εκτρωματικό νομοσχέδιο που ψηφίζει αυτές τις μέρες στη Βουλή, η κυβέρνηση αποφάσισε να καταργήσει και αυτό το αναιμικό επίδομα ανεργίας και να το μετατρέψει σε επιδότηση των εργοδοτών! Βεβαίως, ανάλογες περικοπές γίνονται και σε άλλες χώρες της ΕΕ υπό τη γενική "ομπρέλα" της "Λευκής Βίβλου". Ωστόσο, τηρουμένων των αναλογιών και της "ψαλίδας" που υπάρχει, για τους Ελληνες ανέργους η πρόκληση είναι ακόμα μεγαλύτερη και η εξαθλίωση ακόμα πιο απόλυτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ