Σάββατο 27 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο εκβιασμός και...

H είδηση δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, αλλά είναι σημαντική από πολλές πλευρές. Ο ιδιοκτήτης της ΙΝΤΡΑΚΟΜ, Σ. Κόκκαλης, με ωμό και κυνικό τρόπο, εκβίασε δημόσια την κυβέρνηση, ότι αν δεν ικανοποιήσει τις αξιώσεις του - στην πραγματικότητα να του δώσουν τις δουλιές των ΔΕΚΟ στο πιάτο - τότε θα μεταφέρει την επιχείρησή του στη Ρουμανία, όπου "οι μισθοί είναι στο ένα πέμπτο των ελληνικών και το λειτουργικό κόστος στο ένα τρίτο του αντίστοιχου ελληνικού".

Αυτό που περιμένει, λοιπόν, ο Σ. Κόκκαλης είναι να δημοσιευτεί το Προεδρικό Διάταγμα για την "ελληνοποίηση" των προμηθειών του δημοσίου, το οποίο επιτρέπει την απευθείας ανάθεση των προμηθειών στις εγχώριες βιομηχανίες. Δε δέχεται κουβέντα για διεθνείς διαγωνισμούς!

Κατ' αρχήν υπάρχει το ζήτημα του "ήθους". Οι μεγαλοεπιχειρηματίες αισθάνονται τόσο ισχυροί, ώστε δε διστάζουν να θέτουν ωμά και εκβιαστικά τις απαιτήσεις τους. Δε διστάζουν να επιδεικνύουν την "ηθική" τους: Πάνω απ' όλα τα υπερκέρδη, τα σούπερ υπερκέρδη. Τα περί "εθνικής ανάπτυξης", στήριξης της εγχώριας παραγωγής, είναι παραμύθια για αφελείς. Λεπτομέρεια: "Ξεχνάνε" οι εγχώριοι καπιταλιστές ότι μεγάλωσαν και γιγαντώθηκαν χάρη στη λεηλασία του ελληνικού δημόσιου χρήματος και του ιδρώτα των Ελλήνων εργαζομένων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ