Σάββατο 27 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΟΧΙ στο νέο ξεπούλημα!

Σφοδρή καταγγελία της κυβερνητικής πολιτικής, που οδηγεί σε "φούντο" το ναυπηγείο

"Μαύρες μέρες" για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και τους εργαζόμενους σε αυτά προοιωνίζεται το νέο ξεπούλημα που προετοιμάζει η κυβέρνηση, με την παράδοσή τους αυτή τη φορά στην "Tiama Finance Corporation" του Ν. Ταβουλάρη,στον οποίο προηγούμενα είχε παραδοθεί και το Ναυπηγείο Σύρου. Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις, κλιμάκιο του ΚΚΕ,με επικεφαλής το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος Κ. Παρασκευά,θα επισκεφθεί την Τετάρτη 31 Ιούλη τα Ναυπηγεία.

Η νέα ιδιωτικοποίηση, που μεθοδεύει η κυβέρνηση, κινείται σε ακόμα χειρότερη κατεύθυνση και απ' αυτή που επιχειρήθηκε με τον Περατικό, μιας και πέρα του εξευτελιστικού τιμήματος - αν ποτέ δοθεί - και των θαλασσοδανείων που εξασφαλίζει στον ιδιώτη, το ναυπηγείο τού προσφέρεται και άνευ προσωπικού! Αυτή την εξέλιξη εξυπηρετούσε άλλωστε, όπως είχε αποκαλύψει ο "Ρ", το κάλεσμα όλου του προσωπικού να κάνει αιτήσεις μετάταξης.

Την πολιτική των πάση θυσία ιδιωτικοποιήσεων που ακολουθεί η κυβέρνηση, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΚΟΒ Ναυπηγείων Ελευσίνας του ΚΚΕ.Οπως επισημαίνει, παρόλο που στα Ναυπηγεία αυτή η πολιτική απέτυχε παταγωδώς, η κυβέρνηση επιμένει στην υλοποίησή της, υπακούοντας τυφλά στα κελεύσματα του μεγάλου κεφαλαίου και των διεθνών ιμπεριαλιστικών κέντρων.

"Εδώ και δέκα μήνες με τη μέθοδο της εκκαθάρισης και με τα λεγόμενα "κοινωνικά μέτρα", η κυβέρνηση υλοποιεί το σχέδιο συρρίκνωσης και διάλυσης των Ναυπηγείων, παραδίδοντάς τα στους κάθε λογής Ταβουλάρηδες και με τους όρους που αυτοί θέλουν", σημειώνεται στην ανακοίνωση και επισημαίνεται: "Τα σχέδια αυτά δε θα πέρναγαν, αν η κυβέρνηση δεν έβρισκε συμμάχους την πλειοψηφία του σωματείου, αλλά και της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας".

Οπως τονίζεται, οι τελευταίες τραγικές εξελίξεις επαναφέρουν στο προσκήνιο τη θέση του ΚΚΕ,αλλά και όλου του συνδικαλιστικού κινήματος παλαιότερα για τη δημιουργία ενιαίου δημόσιου φορέα ναυπηγικής βιομηχανίας,με στόχο την ανάπτυξή τους προς όφελος των εργαζομένων και της εθνικής οικονομίας. Και καταλήγει υπογραμμίζοντας πως "η χωρίς ταλαντεύσεις επιμονή μας σε αυτή τη θέση, επιβεβαιώνεται και δικαιώνεται και από τις τελευταίες εξελίξεις".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ