Τρίτη 30 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ - ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ
Ραντεβού με την ιστορία

Παρά τη συντριβή με 62 - 103 από την Αυστραλία

Ασορτί με την αμερικάνικη αντίληψη περί Ολυμπιακών Αγώνων ήταν η εμφάνιση της Εθνικής στο παιχνίδι με την Αυστραλία. Οι Ελληνες διεθνείς εγκατέλειψαν τα πάντα στην τύχη τους, με αποτέλεσμα να έρθει φυσιολογικά η συντριβή από την ομάδα της χώρας των καγκουρό με 62 - 103 (30 - 52). Το έργο, με κεντρική υπόθεση "επιλέγουμε αντίπαλο", το έχουμε δει κατ' επανάληψη. Το ίδιο έγινε το 1993 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γερμανίας και το 1994 στο Παγκόσμιο του Καναδά. Αν όμως "το δις εξ αμαρτείν ουκ ανδρός σοφού", φανταστείτε το "τρις εξ αμαρτείν". Οι Αυστραλοί, που αν ήθελαν μπορούσαν κι αυτοί να επιλέξουν μεταξύ Κροατίας και Λιθουανίας για αντίπαλο στην προημιτελική φάση, έκαναν το καθήκον τους απέναντι στους φιλάθλους που πήγαν στο γήπεδο, αλλά και στην ίδια την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Η διαφορά των 41 πόντων ήταν ό,τι χειρότερο ενόψει της σημερινής αναμέτρησης με τη Λιθουανία. "Δεν παίξαμε για να επιλέξουμε αντίπαλο. Δε θέλαμε να χάσουμε, αλλά τώρα τι να πω", δικαιολογήθηκε ο Μ. Δενδρινός, χωρίς να δώσει εξήγηση για την ηττοπάθεια με την οποία ξεκίνησαν οι παίκτες του τον αγώνα. Αντίθετα ο Ν. Οικονόμου ήταν περισσότερο πειστικός: "Είχαμε αποπροσανατολιστεί με ποιον αντίπαλο θα παίξουμε στην επόμενη φάση και δεν είχαμε το μυαλό μας στο παιχνίδι" παραδέχτηκε. "Πιστεύω πως η ήττα δε θα έχει συνέχεια στην ελληνική ομάδα και δεν πρόκειται να μας επηρεάσει", συνέχισε ο ομοσπονδιακός προπονητής.

Η Λιθουανία θεωρητικάδείχνει πιο προσιτός αντίπαλος από την Κροατία. Προχτές πάντως συνέτριψε την Κίνα με 116 - 55, έχοντας οκτώ παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Κι ας μη διαφεύγει της προσοχής ότι ο Σαμπόνις δεν είναι ούτε Βλάχοβ, ούτε Ντορτζ. Το ραντεβού με την πρόκριση στην τετράδα έχει οριστεί στις 17.00, κι οι Ελληνεςδιεθνείς καλούνται να αποδείξουν, ότι το παιχνίδι με την Αυστραλία ήταν μια παρένθεση και μόνο.

ΕΛΛΑΔΑ: Παταβούκας 2, Γιαννάκης 6, Αλβέρτης 12, Οικονόμου 22, Αγγελίδης 7, Φασούλας 6, Ρεντζιάς 7, Κακιούσης, Σιγάλας, Παπανικολάου, Χριστοδούλου, Μπακατσιάς.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Ρόναλντσον 11, Μάχερ 1, Φίσερ 9, Ρίντι 12, Μακίνον 11, Τσένσεν 6, Γκέιζ 17, Χιλ 13, Μπράντκε 7, Ντορτζ 6, Βλάχοβ 8, Μπόρνερ 2.

Οι σημερινοί προημιτελικοί αγώνες:

17.00: Ελλάδα - Λιθουανία

19.00: Γιουγκοσλαβία - Κίνα

03.00: Αυστραλία - Κροατία

05.00: ΗΠΑ - Βραζιλία


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ