Πέμπτη 7 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΕΗ
Η φωτιά έβγαλε "εκτός" τη Μεγαλόπολη

"Αν είχαμε χειμώνα, η κατάσταση θα ήταν σαφώς διαφορετική". Αυτό φέρεται να υποστηρίζουν αρμόδιοι παράγοντες της ΔΕΗ, μετά τις ζημιές που προκλήθηκαν προχτές το απόγευμα στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό της Μεγαλόπολης, από φωτιά που ξέσπασε στο σύστημα διακίνησης λιγνίτη των μονάδων 1, 2 και 3. Σύμφωνα με όσα επίσημα δηλώνουν οι εκπρόσωποι της ΔΕΗ, το γεγονός ότι οι μονάδες τέθηκαν "εκτός" "δε δημιουργεί το οποιοδήποτε πρόβλημα επάρκειας ηλεκτρικής ενέργειας".

Η φωτιά, που ξέσπασε στις 6 το απόγευμα της Τρίτης, σύμφωνα με τους ειδικούς, πρέπει να οφείλεται σε βραχυκύκλωμα ή σε υπερθέρμανση της μονάδας παραγωγής λιγνίτη, ελέγχθηκε και κατασβέστηκε μετά από δύο ώρες. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ, η κατάσβεση της πυρκαγιάς έγινε από το προσωπικό του Σταθμού, με τη βοήθεια της παραγωγής. Αν και οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για εκτεταμένες ζημιές, η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι "η ζημιά περιορίστηκε στο σύστημα διακίνησης λιγνίτη", ενώ οι εργασίες για την αποκατάστασή τους ξεκίνησαν χτες το πρωί.

Παράγοντες της ΔΕΗ υποστηρίζουν πως οι χαμηλότερες ανάγκες που υπάρχουν για ηλεκτρική ενέργεια τους καλοκαιρινούς μήνες σ' αυτή τη φάση "βγάζουν την επιχείρηση από τη δύσκολη θέση" να αναζητήσει άμεσα φορτία προς εισαγωγή, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να επισπευστεί η λειτουργία της μονάδας του Κερατσινίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ