Πέμπτη 1 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Οι μάσκες έπεσαν"

Εξελίξεις έχουμε στο χώρο των επαρχιακών εφημερίδων της Θεσσαλίας. Εξελίξεις, μάλιστα, που δεν εξαντλούνται, όπως φαίνεται, σε μια αλλαγή ιδιοκτησίας σε μια εφημερίδα. Σχετικό είναι το χτεσινό δημοσίευμα της βολιώτικης εφημερίδας "Πρώτη":

"Διανύουμε την εποχή του ξεφτίσματος των ιδεών και των οραμάτων... Είναι λυπηρό, αυτοί οι άνθρωποι, να υποστηρίζουν ότι ανήκουν στον προοδευτικό χώρο και να πολιτεύονται με άκρως συντηρητικές ιδέες, με μοναδικό στόχο να πετύχουν πάση θυσία να στρογγυλοκάθονται στην καρέκλα της εξουσίας και να ελέγχουν τα πάντα προς όφελος φυσικά μόνον του εαυτού τους...

Μια ομάδα του Συνασπισμού, με τη συμμετοχή φίλων του νομάρχη, Παναγιώτη Σκοτεινιώτη, προσπαθεί να ελέγξει την πολιτική ζωή του τόπου και να έχει αυτή το πάνω χέρι. Δεν τους έφθασε ότι το ΠΑΣΟΚ τους έδωσε την εξουσία στη Νομαρχία Μαγνησίας. Θέλουν να ελέγχουν τώρα και όλο το ΠΑΣΟΚ... Και ο έλεγχος των πολιτών, γίνεται πλέον μέσω των ΜΜΕ, από διαπλεκόμενα συμφέροντα.

Με χρήματα, που θα πρέπει να εξηγήσουν από πού βρήκαν, αγόρασαν από τον μεγαλοβιομήχανο Κ. Λούλη, τη "Θεσσαλία". Αυτός που υπέγραψε είναι ο προσωπικός φίλος του νομάρχη και λογιστής του ΚΕΚΑΝΑΜ ΑΕ της Νομαρχίας Μαγνησίας, κ. Χαδούλης.

Ο άνθρωπος, που βρέθηκε να αγοράζει την εφημερίδα με 350 εκατομμύρια δραχμές. Πόθεν έσχες;

Ποιοι επιχειρηματίες κρύβονται πίσω από την κίνηση αυτή; Ποιοι εργολάβοι δημοσίων έργων, που φυσικά θα έχουν σχέσεις με έργα της Νομαρχίας; Τι συμφέροντα θέλουν να εξυπηρετήσουν; Τι διαπλεκόμενα συμφέροντα αγωνίζονται για καρέκλες και για χρήμα;

Θα πρέπει όμως οι κύριοι αυτοί να γνωρίζουν ότι θα τους αποκαλύψουμε... Διέλυσαν την Αριστερά, δε θα διαλύσουν τώρα και το ΠΑΣΟΚ... Οι μάσκες έπεσαν...".

Τα σχόλια περιττεύουν. Οσο για τις προαναφερόμενες απορίες και ερωτηματικά, είναι όντως, ιδιαίτερα εύλογα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ