Πέμπτη 1 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Επιμένουν αγωνιστικά

Σε νέα 48ωρη απεργία προχωρούν οι ηλεκτρολόγοι πλοίων στις 7 και 8 Αυγούστου για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης

Με επιτυχία έληξε χτες η πρώτη 48ωρη απεργία των ηλεκτρολόγων πλοίων,καθώς η συμμετοχή των εργαζομένων ήταν πολύ μεγάλη στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, στα γύρω μαγαζιά, στην Ελευσίνα και τη Δραπετσώνα. Η απεργία ήταν απάντηση στην εργοδοτική αδιαλλαξία, εξαιτίας της οποίας δεν έχει υπογραφεί τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μετά πολύμηνες διαπραγματεύσεις.

Οι ηλεκτρολόγοι προχωρούν τώρα ακόμα πιο αποφασιστικά στην πραγματοποίηση της δεύτερη 48ωρης απεργίας τους στις 7 και 8 Αυγούστου,επιμένοντας στην υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης, καθώς έχουν περάσει ήδη επτά μήνες από την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Ενωση των εργοδοτών, η οποία όμως παρουσιάζεται αδιάλλακτη απέναντι στα αιτήματα των ηλεκτρολόγων.

Στα πλαίσια της κινητοποίησης πραγματοποιήθηκε χτες στις 10 το πρωί Γενική Συνέλευση, στην οποία οι ηλεκτρολόγοι ενημερώθηκαν για την κατάσταση που επικρατεί και διατράνωσαν την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι η εργοδοτική Ενωση ν' αλλάξει πορεία και να δεχτεί τα αιτήματά τους. Τέλος, οι ηλεκτρολόγοι δήλωσαν στη Συνέλευση την απόφασή τους να συμπαρασταθούν στον αγώνα των ναυτεργατών και να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που θα γίνει το Σάββατο στο λιμάνι του Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ