Παρασκευή 2 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
  • Από τις εκδόσεις "Τοπίο" κυκλοφόρησαν στα πλαίσια μιας νέας, πολύ καλαίσθητης, έγχρωμα εικονογραφημένης σειράς λευκωμάτων μικρού σχήματος (16,5 χ 16,5), τα τρία πρώτα λευκώματα με φωτογραφίες - καλλιτεχνικής αισθητικής - του ταλαντούχου Δημήτρη Ταλιάνη.Το πρώτο, με κείμενα Αθηνάς Δούντση τιτλοφορείται "Κέρκυρα, το νησί των χρωμάτων".Το δεύτερο, με κείμενα της ξεναγού - ιστορικού Αρτεμης Σκουμπουρίδη,τιτλοφορείται "Αθήνα. Ιστορία - Τέχνη - Μνημεία".Το τρίτο, με κείμενα Ι. Μ. Χατζηφώτη,τιτλοφορείται "Καστελλόριζο" με υπέρτιτλο "Αιγαίο, άγονη γραμμή".Και τα τρία βιβλία που αφορούν στην ιστορία, τα μνημεία και τις ομορφιές των τόπων αυτών κυκλοφορούν - όπως και τα άλλα λευκώματα που θα ακολουθήσουν - σε ξένες γλώσσες.
  • Από τον "Καστανιώτη" κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα του Θανάση Παπαθανασόπουλου "Η πλατεία" (το πρώτο μιας μυθιστορηματικής τριλογίας για την εθνική και πολιτική ζωή μας στα χρόνια 1940 - 1967). Το μυθιστόρημα αυτό που απέσπασε το Κρατικό Βραβείο Πεζογραφίας,αναφέρεται στα χρόνια 1940 - 1950 και επόμενα στην Εθνική Αντίσταση και το δεύτερο αντάρτικο. (Το δεύτερο μυθιστόρημα "Οδός καθόδου Δωριέων" αφορά στα χρόνια 1950 - 1957 και το τρίτο - ανολοκλήρωτο ακόμη - "Ο μαδημένος αϊτός" στα χρόνια 1958 - 1967). Από τον Καστανιώτη κυκλοφόρησαν επίσης: Το νέο ενδιαφέρον βιβλίο - για τη χρήση και τα νοήματα και υπονοήματα της γλώσσας - του Κωστή Παπαγιώργη "Λάδια - ξίδια".Τα διηγήματα του Χρήστου Κολύβα "Μετανάστες στον άλλο κόσμο".Το μυθιστόρημα του Βασίλη Κιζήλου "Ο μάγος".Τα διηγήματα της Δήμητρας Χ. Χριστοδούλου "Ακτή στο φως του χειμώνα".Το βιβλίο του ιερέα Φιλόθεου Φάρου "Βάδιζε υγιαίνων (Το νόημα της υγείας και της νόσου)".Το βιβλίο του αθλητικού ρεπόρτερ Μανώλη Μαυρομμάτη "Υπόθεση Μπόσμαν (Επανάσταση στον ευρωπαϊκό αθλητισμό)".
  • Από τις εκδόσεις "Ιρις" (Φιλιππότη) κυκλοφόρησε το βιβλίο του Ι. Μ. Χατζηφώτη "Καστελλόριζο: Ο Ακρίτας του Αιγαίου".
  • Από τις εκδόσεις "Μανδραγόρας" (Θεμιστοκλέους 34, Αθήνα, 10678) τρία νέα ποιητικά βιβλία: Μιχάλη Κατσαρού "Κορέκτ" και "Φόβος ποιητή". Λάμπρου Σπυριούνη "Τα μυστικά ποιήματα 1 - 7". Σταύρου Μίχα "Το δέντρο". Ενα τεύχος - ένθετο στο περιοδικό του - για Θέατρο με αποκλειστικό αφιέρωμα στον Μολιέρο,από αφορμή τις παραστάσεις μολιερικών έργων του περασμένου χειμώνα, κυκλοφόρησε ο "Μανδραγόρας".Πλούσιο είναι το νέο διπλό τεύχος του περιοδικού "Μανδραγόρας", με αφιερώματα στους Οδ. Ελύτη, Σωκράτη Σκαρτσή, σε νέους Αμερικανούς ποιητές και άλλους Ελληνες και ξένους λογοτέχνες. Τέλος, περιέχει και φάκελο για τη "σκληρή Αθήνα" των ημερών μας.
  • Από τις εκδόσεις "Νέα Σύνορα" - Α. Α. Λιβάνη κυκλοφόρησαν: Το μυθιστόρημα του σεναρίστα και θεατρικού συγγραφέα Μίχαελ Κελμάιερ "Τηλέμαχος", με βάση τον ομηρικό ήρωα (μετάφραση Μαρίας Αγγελίδου).Το μυθιστόρημα του Τζον Ιρβινγκ "Ο γιος του τσίρκου" (μετάφραση Κρίστυ Κουνινιώτη). Το μυθιστόρημα της Τζιν Γκάρνταν "Αναπάντητα γράμματα" (μετάφραση Σοφίας Ανδρεοπούλου). Το μυθιστόρημα του Ενρίκο Φραντσεσκίνι "Η γυναίκα της κόκκινης πλατείας" (Μετάφραση Ανταίου Χρυσοστομίδη). Το μυθιστόρημα του Πέντρο Αλμοδοβάρ "Το μυστικό μου λουλούδι" (μετάφραση Ντίνας Σιδέρη). Τα διηγήματα - ιστορίες του Ιταλού σκηνοθέτη Μικελάντζελο Αντονιόνι με γενικό τίτλο "Πέρα από τα σύννεφα" (Μετάφραση Βανέσσας Λάππα).
  • Από τον Ψυχογιό κυκλοφόρησαν τα βιβλία για παιδιά: Πάουλ Μπίχελ "Η κόκκινη πριγκίπισσα" (μετάφραση Ελένης Χουκ - Αποστολοπούλου). Ενιντ Μπλάιτον "Το πρώτο πράσινο βιβλίο με τα ξωτικά" (Μετάφραση Μίρκας Κονδάκη).
  • Από την "Αγκυρα" κυκλοφόρησαν: Για τα 100 χρόνια των Ολυμπιακών Αγώνων ένα βιβλίο για παιδιά με διηγήματα δέκα Ελλήνων συγγραφέων με τίτλο "Αθάνατη Ιδέα".Το κλασικό μυθιστόρημα του Τσαρλς Ντίκενς "Ολιβερ Τουίστ" εικονογραφημένο (μετάφραση Νέστορα Χούνου). Το μυθιστόρημα του Ε. Νέσμπτ "Τα παιδιά που έβλεπαν τα τρένα να περνούν",εικονογραφημένο (μετάφραση Νέστορα Χούνου). Στη σειρά "Γνωρίζω και προστατεύω την ελληνική φύση - SOS. Παιδιά, η φύση κινδυνεύει" τα εικονογραφημένα βιβλία: Αλκη Γουλίμη "Χελώνα - Κουκουβάγια - Σκίουρος". Γιώργου Σφήκα "Η αρκούδα, ο Θοδωράκης, ο καλόγερος και τα ζώα του, η αγριόγατα της Πάρνηθας". Λιλής Ε. Βενιζέλου "Η θαλάσσια χελώνα. Ενα ακόμα είδος που απειλείται στη Μεσόγειο".
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2009-01-31 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2008-03-22 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2001-01-25 00:00:00.0)
ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ (2000-08-31 00:00:00.0)
ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ (2000-02-10 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1998-06-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ