Παρασκευή 9 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκτός στόχου ο "δείκτης - καμάρι"

Μπορεί η κυβέρνηση να λέει ότι δε θα βάλει νέους φόρους, αλλά βέβαια είναι φανερό ότι τη δουλιά της κάνει, ενώ παράλληλα, όπου και όπως μπορεί ρίχνει νέα χαράτσια.

Ομως αυτή τη φορά τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα, γιατί ο ρυθμός αύξησης των εσόδων - ο δείκτης - καμάρι της κυβέρνησης και του Αλ. Παπαδόπουλου - έχει πέσει έξω από τους αρχικούς προϋπολογισμούς. Ετσι, τον Ιούλη τα φορολογικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 10,4% έναντι στόχου 14,5%. Στο υπουργείο Οικονομικών εκφράζονται φόβοι ότι αν συνεχιστεί αυτή η σοβαρή υστέρηση στα έσοδα, τότε σε συνδυασμό με τη "μη συγκράτηση των δαπανών", ο προϋπολογισμός του 1996 θα εκτραπεί από τους στόχους του "προγράμματος σύγκλισης". "Οπερ έδει δείξαι"!

Εχει δίκιο, λοιπόν, ο υπουργός Οικονομικών να ζητά πρόωρες εκλογές. Να ξεμπερδεύει με την "ανανέωση της λαϊκής εντολής", όπως πιστεύει, για να μπορέσει να εφορμήσει με την άνεσή του, σε νέο πλιάτσικο των λαϊκών στρωμάτων και των εργαζομένων.

Σίγουρα όμως θα δοκιμάσει δυσάρεστη έκπληξη όταν διαπιστώσει ότι και τα "υποζύγια" των φορολογικών βαρών, μερικές φορές ξεσηκώνονται και τότε ούτε "ψύλλος στον κόρφο τους". "Κλοτσάνε" άσχημα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ