Τρίτη 13 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αταίριαστες ταινίες...

Μια πολύ ενδιαφέρουσα αμερικανική ταινία παρουσιάζει ο ΑΝΤΕΝΝΑ στις 22.15. Πρόκειται για την ταινία του Λόρενς Κάνσταν: "Αταίριαστοι εραστές",που εξετάζει με οξυδέρκεια και τρυφερότητα τις διαπροσωπικές σχέσεις. Ενας συντάκτης ενός τουριστικού οδηγού, ένας τύπος κλειστός, οχυρωμένος πίσω από μια παρατεταμένη σιωπή ζει με τη γυναίκα του μια τραγωδία. Εχουν χάσει το μονάκριβο παιδί τους. Και, ενώ, εκείνη ξεσπά και εκδηλώνει τη θλίψη της εκείνος είναι ανίκανος να κλάψει, να παρηγορήσει τον εαυτό του ή τη γυναίκα του. Ετσι αυτή, μη μπορώντας να αντέξει τη σιωπή του, τον εγκαταλείπει αφήνοντάς του το σκύλο. Η ζωή του αλλάζει, καθώς είναι υποχρεωμένος να τα βγάλει πέρα μόνος του. Ο σκύλος παίζει συνεχώς επικίνδυνα παιχνίδια με αποτέλεσμα να ρίξει το αφεντικό του κάτω και να χτυπήσει άσχημα. Ετσι αναγκάζεται να τον πάει σ' ένα ειδικό σχολείο για σκύλους που μαθαίνουν... καλή συμπεριφορά. Εκεί θα γνωρίσει μια πανέξυπνη μα καθόλου διανοούμενη εκπαιδεύτρια ζώων και θα την ερωτευτεί. Αυτή η γυναίκα θα τον μάθει κάτι περισσότερο από τη λογοτεχνία. Την επικοινωνία. Και, παρ' όλο, που μοιάζει μια αταίριαστη σχέση θα αποδειχθεί ότι τελικά είναι η μόνη ενδεδειγμένη. Με τους Γουίλιαμ Χαρτ, Κάθλιν Τέρνερ και Τζίνα Ντέβις.

Από το MEGA στις 02.45 "Μάκβεθ" του Ρομάν Πολάνσκι.

Υστερα από τη συντριπτική νίκη του εναντίον των Νορβηγών εισβολέων, ο Βασιλιάς της Σκοτίας, ο Ντάνκαν, απονέμει έναν τιμητικό τίτλο στον Μάκβεθ. Ομως, η φιλόδοξη λαίδη Μάκβεθ, αρχίζει να νιώθει τη γεύση της εξουσίας, και αδίστακτη όπως είναι, πείθει τον άνδρα της να δολοφονήσει το νόμιμο βασιλιά και να πάρει εκείνος το στέμμα, πλημμυρίζοντας έτσι με αίμα όλη τη χώρα. Ο Πολάνσκι σκηνοθετεί με το δικό του μοναδικό τρόπο την ταινία, δίνοντας περισσότερη έμφαση στη βία και στον ερωτισμό παρά στην τραγωδία στο σύνολό της. Με τον Τζον Φιντς.

Από τον ΣΚΑΙ στις 22.15 "Το πέρασμα του μεσονυκτίου" του Ρότζερ Χόζεμπεργκ. Ενας ασφαλιστής και ο γιος του φίλου του ξεκινούν με τις γυναίκες τους για να να κάνουν μια κρουαζιέρα στην Καραϊβική. Απώτερος σκοπός τους είναι να βρουν ένα τεράστιο χρηματικό ποσόν που είχαν κρύψει εκεί πριν από πολλά χρόνια, όταν ήταν ακόμη αξιωματικοί του ναυτικού. Μια περιπέτεια όπως χιλιάδες άλλες. Μια περιπέτεια χωρίς πρωτοτυπία που βλέπεται όμως. Με την Φέι Ντάναγουεϊ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ