Τετάρτη 14 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οικογενειακή ΣΥΝδιαχείριση

Φαίνεται πως ο Νομός Μαγνησίας έχει πολύ... "ψωμί" για το ΣΥΝ. "Ψωμί" όμως, που δεν αφορά μόνο το σκάνδαλο με την αγορά της τοπικής εφημερίδας "Θεσσαλία" από 13 "επιχειρηματίες", μεταξύ των οποίων η σύζυγος του γραμματέα του ΣΥΝ, ο κουμπάρος του Νομάρχη - στελέχους του ΣΥΝ Σκοτινιώτη, η πεθερά, η σύζυγος, ο κουνιάδος και ο εξάδελφος του αντινομάρχη Δερβένη και ένα ακόμη μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ.

Το πολύ ψωμί αφορά το νέο σκάνδαλο ανάθεσης έργων με τους ίδιους σχεδόν πρωταγωνιστές, που συγκλονίζει την κοινωνία του Βόλου και που ταυτόχρονα δείχνει ότι η αγοραπωλησία της "Θεσσαλίας" είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου. Του παγόβουνου των "διαπλεκόμενων συμφερόντων" και των "τρωκτικών" του δημοσίου χρήματος.

Οπως λοιπόν αποκαλύπτει η εφημερίδα "το Παρόν", ο διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Κ. Προγγίδης (γραμματέας της οργάνωσης του ΣΥΝ στην περιοχή), παραχώρησε την ανάθεση μελέτης έργου (κατασκευή πανεπιστημιακής βιβλιοθήκης) στη σύζυγό του Ελένη Γαλλή (η οποία διατηρεί με τον αντιδήμαρχο Βόλου μελετητικό γραφείο). Η μελέτη αυτή σημειωτέον εκπονήθηκε ανεβάζοντας το κόστος κατασκευής στα 4 δισεκατομμύρια δραχμές. Κόστος, στο οποίο επέμενε ο Κ. Προγγίδης παρά την απόφαση της ΔΕ του ΤΕΕ Μαγνησίας και του Γραμματέα Περιφέρειας Θεσσαλίας να μειωθεί. Βλέπετε η... αμοιβή του γραφείου της συζύγου του Κ. Προγγίδη είχε καθοριστεί στα 270 εκατομμύρια, με κόστος 4 δισ. Αν όμως, το κόστος μειωνόταν σε 1,8 δισεκατομμύρια, η αμοιβή θα ήταν κατά 150 εκατομμύρια μικρότερη. Ας σημειωθεί ότι η σύζυγος του γραμματέα του ΣΥΝ πήρε ακόμη, με ταυτόσημη διαδικασία ανάθεσης, τις μελέτες για την Κτηνιατρική Καρδίτσας.

Ισως σ' αυτό το πάρε - δώσε εκατοντάδων εκατομμυρίων, να βρίσκεται και το "πόθεν έσχες" για την αγορά της "Θεσσαλίας" και για το οποίο αναρωτιούνται αρκετοί. Το κυριότερο όμως είναι ότι όλο αυτό το αλισβερίσι και η αποθέωση των "διαπλεκομένων" στο Βόλο, δείχνουν ποιο είναι το πραγματικό αντίκρισμα της "κεντροαριστεράς" και συγκεκριμένα της συνεργασίας ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.

Κατά τα άλλα, ο Ν. Κωνσταντόπουλος, επιμένει συχνά - πυκνά στα ΜΜΕ στα οποία περιφέρεται, να καταγγέλλει τα "... διαπλεκόμενα συμφέροντα"! Λιγότερη υποκρισία δε βλάπτει, κύριε πρόεδρε!!!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ