Τρίτη 20 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ας το συνεκτιμήσουν...

Μετά τη "θύελλα" που αντιμετώπισαν πέρσι οι κτηνοτρόφοι καθώς η τιμή του γάλακτος μειώθηκε κατά 15 - 25% και πολύ περισσότερο το εισόδημά τους, φέτος - για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά - επιβάλλεται νέα μείωση της τιμής γάλακτος. Στους αγελαδοτρόφους της Ηπείρου, ήδη, ανακοίνωσαν μείωση στις 110 δραχμές το κιλό από 134 δραχμές την προηγούμενη περίοδο. Την ίδια στιγμή οι γαλακτοβιομηχανίες ανεξέλεγκτες αυξάνουν την τιμή παστεριωμένου στις 360 δραχμές και οι νερουλάδες πουλάνε το εμφιαλωμένο νεράκι ...250 δραχμές!

Πέραν αυτών, οι κτηνοτρόφοι όλης της χώρας δέχονται νέο πλήγμα εξαιτίας του αφθώδους πυρετού και της καραντίνας σκοπιμότητας που επιβλήθηκε από τους εταίρους της ΕΕ. Το Διευθυντήριο της ΕΕ επιβάλλει στους παραγωγούς αγελαδινού γάλακτος της χώρας μας, νέο πρόστιμο ένα δισεκατομμύριο δραχμές, γιατί σαν χώρα ξεπεράσαμε κατά 8.750 τόνους γάλακτος το ανώτατο όριο παραγωγής που επιτρέπουν οι Βρυξέλλες για τους Ελληνες παραγωγούς.

Κι όμως! Η ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας, όχι μόνον αποδέχεται την απαράδεκτη ποσόστωση αλλά και "φορτώνει" στους αγελαδοτρόφους να εξοφλήσουν το πρόστιμο, αδιαφορώντας αν, έτσι, "σπρώχνονται στον γκρεμό" μια ώρα αρχύτερα. Ας το συνεκτιμήσουν μαζί με τα άλλα, πριν ρίξουν την ψήφο τους στην κάλπη, οι κτηνοτρόφοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ