Πέμπτη 22 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους φοιτητές

Ανακοίνωση του ΚΣ της ΚΝΕ

Το ΚΣ της ΚΝΕ, αναφερόμενο στις τελευταίες μαχητικές κινητοποιήσεις των Νοτιοκορεατών φοιτητών, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Με αγανάκτηση παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες την επιχείρηση - "σκούπα" των δυνάμεων καταστολής του καθεστώτος της Νότιας Κορέας εναντίον χιλιάδων φοιτητών στο Πανεπιστήμιο της Σεούλ.

Η ωμή βία που επέδειξαν οι αστυνομικές δυνάμεις ενάντια σε χιλιάδες νέους και νέες της χώρας, που διαδήλωναν ενάντια στον αυταρχισμό της κυβέρνησης και υπέρ της ένωσης της χώρας με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, αποτελεί άλλο ένα δείγμα του πώς αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση της Σεούλ τη δημοκρατία. Γι' αυτό το λόγο άλλωστε στηρίζεται και τόσο πολύ από την άλλη "δημοκρατική" χώρα, τις ΗΠΑ, της οποίας είναι το χαϊδεμένο παιδί στην περιοχή.

Το ΚΣ της ΚΝΕ καταδικάζει την τακτική και πρακτική της Σεούλ, που εξαντλώντας τους εξεγερμένους φοιτητές με 9ήμερο αποκλεισμό τους, μόνο τότε και με πάνοπλη στρατιωτική δύναμη κατάφερε να τους κάμψει και να τους συλλάβει, με σκηνές που ξεπερνούν ακόμη και τις ταινίες ωμής βίας.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους αγωνιζόμενους φοιτητές της Σεούλ και απαιτούμε την άμεση αποφυλάκισή τους. Ούτε στη Ν. Κορέα θα καταφέρουν οι πιστοί υπηρέτες της Νέας Τάξης Πραγμάτων να επιβάλουν με τη βία και τον αυταρχισμό τους τα άνομα σχέδιά τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ