Πέμπτη 22 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΑΝΖΑΝΙΑ
52 ανθρακωρύχοι ζωντανοί - νεκροί;

ΝΤΑΡ ΕΣ ΣΑΛΑΑΜ.-

Η κυβέρνηση της Τανζανίας χαρακτήρισε χτες μύθευμα ρεπορτάζ του ραδιοφωνικού δικτύου BBC, το οποίο υποστήριζε ότι 52 λαθρομετανάστες ανθρακωρύχοι θάφτηκαν ζωντανοί σε διάφορα ορυχεία της αφρικανικής αυτής χώρας, στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, που είχε στόχο τον καθαρισμό εδαφικής έκτασης υπέρ καναδικής αναπτυξιακής εταιρίας!

Σύμφωνα με το βρετανικό ραδιοσταθμό, οι 52 ανθρακωρύχοι θάφτηκαν ζωντανοί πριν τρεις βδομάδες, όταν οι αστυνομικοί σφράγισαν ορυχεία της περιοχής Μπουλουανχούλου, 800 χλμ. βορειοδυτικά της πρωτεύουσας της Τανζανίας, Νταρ Ες Σαλάαμ.

Οι πληροφορίες του ραδιοσταθμού διαψεύστηκαν από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ενέργειας και Ορυκτών, Δρ. Κιποκόλα, που υποστήριξε ότι "οι τρεις αστυνομικές έρευνες που διενεργήθηκαν στις (παραπάνω) τοποθεσίες δεν είχαν ως αποτέλεσμα την εύρεση τραυματιών ή πτωμάτων...". Ωστόσο, η Ομοσπονδία Ενωσης Ανθρακωρύχων Τανζανίας επέμενε ότι αρκετοί ανθρακωρύχοι θάφτηκαν ζωντανοί, χαρακτηρίζοντας τις κυβερνητικές διαψεύσεις ως "τίποτε άλλο από προσπάθειες για την απόκρυψη της αλήθειας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ