Παρασκευή 23 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Εξάντληση σκληρότητας στους μετανάστες

Κύμα συμπαράστασης με πρωτοβουλία του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας

ΠΑΡΙΣΙ.-

Επίλεκτες δυνάμεις ασφαλείας της γαλλικής Αστυνομίας εκδίωξαν βίαια χτες διαδηλωτές, οι οποίοι είχαν καταλάβει την έδρα του κυβερνώντος γκωλικού κόμματος (RPR), σε διαμαρτυρία για την απόφαση απέλασης περί των 300 Αφρικανών μεταναστών.

Οι αντιδράσεις για την υπόθεση της απέλασης των Αφρικανών μεταναστών, οι οποίοι έχουν καταλάβει ειρηνικά μια εκκλησία, όπου βρίσκονται εδώ και 55 μέρες, συνεχίζονται, από συνδικάτα, ενώσεις πολιτών και γαλλικά κόμματα, προεξάρχοντος του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας.

Πολλοί από τους μετανάστες, που πραγματοποιούν απεργία πείνας επί περίπου 50 μέρες - υπολογίζονται σε 10 - απέχουν ελάχιστα από το θάνατο. Ενας από αυτούς μεταφέρθηκε προχτές κατεπειγόντως σε νοσοκομείο, γεγονός το οποίο "ανάγκασε" τον Γάλλο πρωθυπουργό, Αλέν Ζιπέ, να συγκαλέσει έκτακτη υπουργική σύσκεψη.

Οι Αφρικανοί, οι οποίοι βρίσκονται και εργάζονται στη χώρα εδώ και 10 χρόνια, ζητούν ρύθμιση του νομικού καθεστώτος ώστε να επιτραπεί η παραμονή τους. Υπάρχει όμως σοβαρό ενδεχόμενο οι αστυνομικές αρχές να πραγματοποιήσουν μια "επιχείρηση" ομαδικής σύλληψής τους και απέλασής τους, καθώς στελέχη της κυβέρνησης Ζιπέ θεωρούν ότι η νομιμοποίηση της παραμονής τους θα προκαλέσει ένα "κύμα μετανάστευσης" στη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ