Παρασκευή 23 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
Μέρα πένθους στο Βέλγιο

Δεκάδες χιλιάδες παραβρέθηκαν στην κηδεία των δύο μικρών κοριτσιών, θυμάτων των παιδεραστών

ΛΙΕΓΗ.-

Μέρα εθνικού πένθους ήταν η χτεσινή για το Βέλγιο, όπου περισσότερα από 100.000 άτομα κατέκλυσαν τη Λιέγη για να παραστούν στην κηδεία της Ζιλί Λεζέν και της Μελίσα Ρουσό - των δύο 8χρονων θυμάτων της σπείρας των παιδεραστών στο Βέλγιο.

Από νωρίς χτες το πρωί, χιλιάδες άνθρωποι, σιωπηλοί, με τη θλίψη ζωγραφισμένη στο πρόσωπο, είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται μπροστά στο ναό στη Βασιλική του Σεν Μάρτεν, στα υψώματα της Λιέγης. Εκατοντάδες στεφάνια με λουλούδια τοποθετήθηκαν στις πύλες του ναού. Τα μαγαζιά και διάφορες επιχειρήσεις παρέμειναν κλειστά στην πόλη αυτή σε ένδειξη πένθους.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών του Βελγίου για να βρεθούν στοιχεία σχετικά με την εξαφάνιση κοριτσιών τα τελευταία χρόνια. Η Αστυνομία συνέχισε τις έρευνές της για τα δύο κορίτσια των οποίων αγνοείται η τύχη εδώ και ένα χρόνο περίπου και οι αρχές εκφράζουν τις ελπίδες ότι θα βρουν τα δύο κορίτσια ζωντανά. Παράλληλα, άνοιξαν και παλιούς φακέλους σχετικά με εξαφανίσεις άλλων 8 κοριτσιών που έχουν εξαφανιστεί τον τελευταίο χρόνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ