Σάββατο 24 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΟΣ
Συνέχεια επαφών με τον ΟΗΕ

Δυσαρέσκεια Ντενκτάς για την άρνηση έναρξης διαλόγου

Ανοιχτή παραμένει η γραμμή επικοινωνίας της κυπριακής κυβέρνησης και τουΟΗΕ, με αλλεπάλληλες επαφές, ενώ χτες ο ειδικός αντιπρόσωπος του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Γκ. Φεϊσέλ συναντήθηκε με τον Ρ. Ντενκτάς, όπου εκφράστηκε η δυσαρέσκεια του ηγέτη του ψευδοκράτους, για τις συνεχείς αρνήσεις της κυπριακής πλευράς να προσέλθει σε διάλογο.

Ενας ακόμα ειδικός αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, ο Τ. Γ. Χαν, θα επισκεφθεί την Κύπρο στις 10 - 16 Σεπτεμβρίου προκειμένου να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κύπρου Γλ. Κληρίδη και να έχει σειρά επαφών, στη συνέχεια δε θα επισκεφθεί και την τουρκοκυπριακή πλευρά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν ο απεσταλμένος του Μπ. Γκάλι δεν πρόκειται να μεταφέρει νέες προτάσεις. Να υπενθυμίσουμε πως στην Κύπρο αναμένεται και ο Γ. Μπίτι απεσταλμένος του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον.

Παράλληλα την έντονη δυσαρέσκειά του εξέφρασε χτες ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ρ. Ντενκτάς, στον Γκ. Φεϊσέλ, σε συνάντηση που είχαν, δηλώνοντας ότι έχει κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την έναρξη διαλόγου με την κυπριακή κυβέρνηση χωρίς ανταπόκριση. Χαρακτηριστικά είπε: "δε θα εκλιπαρώ τον Πρόεδρο Κληρίδη". Η κυπριακή κυβέρνηση πάντως εμμένει στη θέση της, ότι δεν υπάρχουν σήμερα οι προϋποθέσεις έναρξης διαλόγου με τον Ντενκτάς, μάλιστα χτες πληροφόρησε επίσημα τον Γκ. Φεϊσέλ, σε συνάντησή τους, πως δε γίνεται αποδεκτή η πρόταση του Μπ. Γκάλι για κοινή δήλωση των δύο πλευρών, σχετικά με τα γεγονότα στο φυλάκιο της Δερύνειας.

Οσον αφορά τέλος, τα ίδια τα γεγονότα, ολοκληρώνονται οι διαδικασίες επιστημονικής επεξεργασίας των υλικών που υπάρχουν από τη δολοφονία του Τ. Ισαάκ και του Σ. Σολωμού, προκειμένου να δημιουργηθούν τα "πορτρέτα" των δολοφόνων και να κινηθούν οι διαδικασίες για την έκδοση ή τη σύλληψή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ