Σάββατο 24 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ
Δε βρήκαν την ... Ιθάκη

Μπορεί φέτος το ΥΠΠΟ μέσω του Πολιτιστικού Δελτίου να χρηματοδοτεί διπλάσιες τοπικές εκδηλώσεις, αλλά ύστερα από 20 χρόνια ο Δήμος Ιθάκης και πιο συγκεκριμένα ο δημοτικός φορέας "Ο Φήμιος" δεν παίρνει δραχμή,αν και οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις ήταν επετειακές. Πρόκειται για το φορέα που έχει αναλάβει τη διεξαγωγή του ετήσιου Θεατρικού Διαγωνισμού Ιθάκης,μια διοργάνωση που ύστερα από 20 χρόνια έχει γίνει θεσμός.

Στο φετινό πρόγραμμα του Διαγωνισμού, που επρόκειτο να γίνει 14 - 22 του Σεπτέμβρη,θα διαγωνίζονταν οχτώ θεατρικά σχήματα προερχόμενα από Πολιτιστικά Κέντρα άλλων δήμων. Επίσης στο διάστημα των εννέα ημερών θα γίνονταν και παράλληλες εκδηλώσεις,όπως συναυλίες, χορευτικές παραστάσεις, εκθέσεις και σεμινάρια θεατρικής παιδείας.

Οπως ανέφερε στο "Ρ" ο δήμαρχος Ιθάκης, Τηλέμαχος Καραβίας,"το ΥΠΠΟ δεν μπήκε στον κόπο να μας ενημερώσει για τους λόγους που δεν επιχορηγήθηκαν οι φετινές εκδηλώσεις παρά τις επανειλημμένες "ενοχλήσεις" μας. Ενώ στα τηλεφωνήματα μάς παρέπεμπαν στην Επιτροπή Πολιτιστικού Δελτίου, η οποία έλειπε σε άδεια".

Εξάλλου, το Δημοτικό Συμβούλιο εξέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει: "Ο αποκλεισμός της Ιθάκης προσβάλει βάναυσα έναν καλλιτεχνικό θεσμό πανελλήνιας εμβέλειας... Υπενθυμίζουμε ότι μέσα από αυτό το θεσμό έχουν τιμηθεί άνθρωποι του θεάτρου, όπως Κουν, Ιονέσκο, Θεοδωράκης, Χορν, Κατράκης, Κορρές, Παϊζη κ.ά., ενώ έγιναν γνωστά θεατρικά σχήματα και δημιουργοί".

Και καταλήγει: "Είναι υποχρέωση όλων μας και ιδιαίτερα της πολιτείας να συμπαραστέκεται σε καταξιωμένους θεσμούς κύρους και ποιότητας και στις προσπάθειες εκείνες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του πολιτισμού. Καλούμε τον υπουργό να παρέμβει άμεσα, ώστε να χρηματοδοτηθεί ο Θεατρικός Διαγωνισμός Ιθάκης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ