Σάββατο 24 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ανακοινώσεις ερήμην αρχαιολόγων

Από τον ημερήσιο Τύπο πληροφορήθηκε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) το νέο Οργανόγραμμα του ΥΠΠΟ και ως εκ του τούτου καταγγέλλει ότι "δεν προηγήθηκε διάλογος" με τους άμεσα ενδιαφερόμενους. Εξάλλου, τις σαρωτικές αλλαγές ο Σύλλογος τις χαρακτηρίζει "αμφιλεγόμενου χαρακτήρα με αμφισβητούμενη δυνατότητα πρακτικής εφαρμογής τους,χωρίς μάλιστα να λαμβάνονται υπ' όψιν οι ολοκληρωμένες προτάσεις για τον Οργανισμό που έχει καταθέσει ο ΣΕΑ".

Ως προς την ουσία όσων ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Πολιτισμού, ο Σύλλογος των αρχαιολόγων "επιφυλάσσεται να ανακοινώσει λεπτομερέστερα τις θέσεις του, αφού πρώτα λάβει υπ' όψιν το ολοκληρωμένο σχέδιο του νέου Αρχαιολογικού Νόμου και αφού ενημερωθεί διεξοδικά από τον υπουργό για τις νέες προτάσεις του. Ο εκσυγχρονισμός του ξεπερασμένου Οργανισμού του ΥΠΠΟ δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται αποσπασματικά".

Πάντως, σχετικά με το σοβαρό θέμα της αύξησης του επιστημονικού προσωπικού, οι αρχαιολόγοι υπενθυμίζουν ότι "ο Σύλλογος έχει επανειλημμένως ζητήσει τη διενέργεια ειδικού διαγωνισμού για την πρόσληψη νέων αρχαιολόγων. Γενικότερα, οι προσλήψεις προσωπικού που ασχολείται με το αρχαιολογικό αντικείμενο κρίνονται απολύτως αναγκαίες για την εύρυθμη λειτουργία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας με το σχήμα και τη δομή που έχει σήμερα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ